tromaktiko: ΞΥΠΝΗΣΤΕ - 8 πολυδισεκατομυριούχοι κατέχουν όσο ο μισός φτωχός πληθυσμός τη γης

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΞΥΠΝΗΣΤΕ - 8 πολυδισεκατομυριούχοι κατέχουν όσο ο μισός φτωχός πληθυσμός τη γης



Η  Oxfam, η διεθνής οργάνωση που μάχεται κατά των ανισοτήτων, έχει υπολογίσει ότι, οι...
τραπεζικοί λογαριασμοί των οκτώ πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο ξεπερνούν το σύνολο των χρημάτων που έχει στη διάθεσή του το φτωχότερο μισό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η περιουσία του Μπιλ ΓκέΙτζ θα φτάσει το ένα τρισ. μέσα στα επόμενα 25 χρόνια – δηλαδή το 2042. Από το 2006 έως το 2016, η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 72 δισ. δολάρια. Και αυτό «παρά την προσπάθειά του να τη μειώσει με τις δωρεές που έχει κάνει στο ίδρυμά του», αναφέρει η Oxfam. Προσπαθεί δηλ. να γίνει φτωχότερος ο καϋμένος αλλά δεν τα καταφέρνει !

Όμως, εξόχως σημειολογικό είναι το γεγονός ότι, η Πολιτεία της Καλιφόρνιας όπου έχουν την έδρα τους όλοι οι κολοσσοί της νέας τεχνολογίας όπως η Microsoft, Google, Facebook, Twitter, Oracle, Amazon κλπ, έχει χρεοκοπήσει. Πολύ απλά, οι ζάμπλουτοι «φιλάνθρωποι» επικεφαλείς τους φοροδιαφεύγουν ασύστολα και ασύδοτα.

Στην πρώτη οχτάδα των ζάμπλουτων «φιλάνθρωπων», που με «ιδρώτα» έφτιαξαν αμύθητες περιουσίες που αντιστοιχούν σε όσα  χρήματα διαθέτουν συνολικά  περίπου 4 δις πάφτωχοι άνθρωποι στον κόσμο,  φιγουράρουν οι Κάρλος Σλιμ, ( τηλεπικοινωνίες), Αμάνθιο Ορτέγκα (Zara), Ουόρεν Μπάφετ (επενδυτής) Τζεφ Μπέζος (Αmazon), Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Facebook), Λάρι Ελισον (Oracle), Μάικλ Μπλούμπεργκ (Bloomberg).

Για την τερατώδη αυτή διεύρυνση των ανισοτήτητων τα τελευταία χρόνια είναι υπέυθυνη η παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης του άγριου νεοφιλελευθερισμού και καζινο-καπιταλισμού των τελευταίων είκοσι χρόνων, που μεταβάλλει με ραγδαίο ρυθμό τους πλούσιους σε πολύ πλουσιότερους και τους φτωχούς σε πολύ φτωχότερους. Με το τερατώδες αυτό κλεπτοκρατικό πλουσιοκεντρικό μοντέλο, δυστυχώς συντάσονται όχι μόνο οι πλούσιοι και τα συντηρητικά στρώματα απανταχού γης αλλά και οι ελίτ των κατά δήλωσή τους προοδευτικών σοσιαλιστών και ροζέ αριστερών.

Για τους λόγους αυτούς πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι, οι έννοιες αριστερά – δεξιά έχουν μεταλαχθεί και αλοιωθεί εντελώς. Ο πραγματικός αριστερός είναι αυτός που αγωνίζεται για την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λιγότερα προνομιούχων και παράλληλα μάχεται την παγκοσμμιοποίηση της Νέας Τάξης που αποτελεί τον υπερόπλο της πλουτοκρατίας.Και πιο απλά σήμερα, ο αριστερός είναι με τους φτωχούς και την πατρίδα και ο δεξιός με τους πλούσιους και την παγκοσμιοποίηση.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!