tromaktiko: «Χαρίστε ποιήματα και ερωτικές επιστολές όχι γλυκά» του Αγίου Βαλεντίνου

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

«Χαρίστε ποιήματα και ερωτικές επιστολές όχι γλυκά» του Αγίου Βαλεντίνου



Να ακολουθήσουν έναν...
υγιεινό για την καρδιά τους τρόπο ζωής προέτρεψε τους Φιλιππινέζους το υπουργείο Υγείας της χώρας εν όψει του αυριανού εορτασμού της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

«Συμπεριφερθείτε ευγενικά στην καρδιά σας. Επιλέξτε πιο υγιεινές λύσεις για τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», δήλωσε η γραμματέας του υπουργείου Πολίν Τζιν Ουμπιάλ σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου καλώντας τους Φιλιππινέζους να ακολουθήσουν μια υγιεινή για την καρδιά τους διατροφή και να ασκούνται. Η εκστρατεία του υπουργείου ουσιαστικά τονίζει την ανάγκη κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση και τον περιορισμό κατανάλωσης γλυκών, λιπαρών και αλμυρών τροφίμων που είναι επιβλαβή για την καρδιά.

«Στη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπενθυμίζουμε στους πολίτες να επιλέξουν ένα υγιεινό για την καρδιά τους δώρο ή να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια υγιεινή διατροφή για να παραμείνουν υγιείς», δήλωσε η Ουμπιάλ. Παράλληλα, κάλεσε τους Φιλιππινέζους να είναι πιο δημιουργικοί, γράφοντας ποιήματα και ερωτικές επιστολές αντί να δίνουν γλυκίσματα που κάνουν κακό στην υγεία.

«Αντί να αγοράσετε στους και στις αγαπημένες σας κέικ, γλυκά και λιπαρά τρόφιμα, γιατί να μην τους δώσετε ένα δώρο με διάρκεια (όπως) ένα ποίημα, μια επιστολή ή ένα μήνυμα. (Αυτά τα δώρα) δείχνουν μεγαλύτερο συναίσθημα», δήλωσε, προτρέποντας παράλληλα τους πολίτες που κάνουν δώρο σοκολατάκια να επιλέξουν τουλάχιστον μαύρη σοκολάτα «με λιγότερη ζάχαρη και καραμέλα».

«Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ασκηθείτε. Σχεδιάστε μια εκδρομή ή μια βόλτα στο πάρκο ακόμα και σε ένα εμπορικό κέντρο», δήλωσε η Ουμπιάλ, προσθέτοντας ότι ένα περπάτημα 30 λεπτών είναι καλό για την καρδιά. Προέτρεψε επίσης τους Φιλιππινέζους να μαγειρέψουν το δικό τους σπιτικό γεύμα και να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο με ψάρι και λαχανικά στο σπίτι με τους αγαπημένους τους.

«Χαρίστε στον ή στην αγαπημένη σας φρέσκα φρούτα. Τα ντόπια φρούτα εποχής είναι η πλέον υγιεινή επιλογή», δήλωσε η Ουμπιάλ, τονίζοντας επίσης την ανάγκη να κόψει κάποιος το κάπνισμα. «Εάν ο ή η αγαπημένη σας καπνίζει, τότε να τους ενθαρρύνετε να το κόψουν. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα ή εγκεφαλικό», τόνισε η γραμματέας του υπουργείου. Σύμφωνα με την ίδια, η καμπάνια για μια υγιή καρδιά δεν σταματά στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς το υπουργείο εξετάζει να ενισχύσει μια πανεθνική εκστρατεία για έναν υγιεινό τρόπο ζωής προκειμένου να αντιμετωπιστούν μια σειρά από παθήσεις όπως η υπέρταση και ο διαβήτης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!