tromaktiko: Ο Τραμπ τα βάζει τώρα με τους διεμφυλικούς μαθητές

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ τα βάζει τώρα με τους διεμφυλικούς μαθητές



Αναζωπύρωση της έντασης μεταξύ των Αμερικανών που τάσσονται υπέρ της διατήρησης των παραδοσιακών αξιών και των κοινωνικά προοδευτικών...
αναμένεται να προκαλέσει η ανάκληση οδηγίας που αφορά τους διεμφυλικούς μαθητές από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ ανακαλεί την οδηγία του Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με την οποία οι διεμφυλικοί μαθητές μπορούσαν να επιλέγουν την τουαλέτα που χρησιμοποιούν βάσει του φύλου με το οποίο αυτοπροσδιορίζονται και όχι αυτό με το οποίο γεννήθηκαν.

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Οίκο, μετά τη δημοσιοποίηση της ανάκλησης κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και φωνάζοντας συνθήματα: «Όχι στο μίσος, όχι στο φόβο. Οι διεμφυλικοί μαθητές είναι ευπρόσδεκτοι εδώ».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκδώσει σχετική οδηγία προς τα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ. Στην περίπτωση που τα δημόσια σχολεία αρνούνταν να εφαρμόσουν την οδηγία του Λευκού Οίκου, θα βρίσκονταν αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο διακοπής της ομοσπονδιακής χρηματοδότησής τους.

Οι διεμφυλικοί είχαν χαρακτηρίσει την εξέλιξη αυτή αποφασιστική νίκη για τα δικαιώματά τους.

Ωστόσο ο Τραμπ προχώρησε στην ανάκληση της οδηγίας του Ομπάμα κι ενώ η εφαρμογή της είχε ανασταλεί από ομοσπονδιακό δικαστή. Ο δικαστής είχε υποστηρίξει ότι τόσο οι πολιτείες όσο και τα δημόσια σχολεία θα πρέπει να έχουν την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων στο αναφερόμενο ζήτημα, χωρίς να εμπλέκεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εκπαίδευσης των ΗΠΑ θα εξακολουθούν να μελετούν τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν, σύμφωνα με τη νέα προεδρική οδηγία, ενώ αυτή θα αποσταλεί στα δημόσια σχολεία σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!