tromaktiko: Η Λαγκάρντ προκαλεί: "Είμαστε αδίστακτοι κήρυκες της αλήθειας..."

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η Λαγκάρντ προκαλεί: "Είμαστε αδίστακτοι κήρυκες της αλήθειας..."



Σκληραίνει το παιχνίδι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς η επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ έσπευσε να απαντήσει στα επικριτικά σχόλια... κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά κυρίως στις οργισμένες επιστολές Δ. Στουρνάρα και Ευκλ. Τσακαλώτου.

«Η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει τη φορολογία εισοδήματος και να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στις συντάξεις, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε εκδήλωση για τη διαφάνεια στην Ουάσινγκτον.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι το Ταμείο προσπάθησε να πει τη “σκληρή αλήθεια”, όσο κι αν κάποια πράγματα δεν αρέσουν, ενώ επεσήμανε ότι το Ταμείο αναγνώρισε τη δημοσιονομική προσπάθεια και τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων πολιτών και κάποιες μεταρρυθμίσεις.

Είπε συγκεκριμένα: Εχουμε ξεκάθαρη δέσμευση να είμαστε ένα έμπιστος σύμβουλος και ένας αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας» δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου.

Δεν παρουσιάζουμε τα πράγματα καλύτερα από ότι είναι, τόνισε.

Ναι, δεχόμαστε συχνά κριτική και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά αναγνωρίσαμε τις τεράστιες θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό. Αλλά αυτό που τονίζουμε στην έκθεση είναι πως ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοστεί, επισήμανε η κα. Λαγκάρντ αναφερόμενη σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να “δουλέψει” περισσότερο όσον αφορά στα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, σχολιάζοντας ότι συχνά αναθεωρεί “σημαντικά” τα στοιχεία αυτά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!