tromaktiko: Πώς να φερθείς (και τι να σκεφτείς) αν σου ακυρώσει το ραντεβού

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πώς να φερθείς (και τι να σκεφτείς) αν σου ακυρώσει το ραντεβού



Μήπως δεν μπορεί στ' αλήθεια; Και άρα τον σταυρώνουμε αδίκως τον χριστιανό; Με εξαίρεση την...
απαράδεκτη περίπτωση που περίμενε από σένα να επικοινωνήσεις για να σου πει πως δεν μπορεί να σου κάνει την τιμή να συναντηθείτε (εδώ ρίχνεις άκυρο εσύ επιτόπου), σε οποιαδήποτε άλλη, ίσως αξίζει να τον δικαιολογήσεις. Αν σε πάρει τηλέφωνο (το μήνυμα χάνει πόντους) και εξηγήσει πως "δυστυχώς δεν μπορεί γιατί...", σίγουρα δεν είναι ευχάριστο και ναι, ίσως το νιώσεις σαν απόρριψη, αλλά μπορεί όντως να μην είσαι σε θέση να συναντηθείτε. Γιατί κατευθείαν δηλαδή να επικρατήσει το σενάριο ότι λέει ψέματα; Σ' αυτή τη φάση λοιπόν θα ήταν κάπως λάθος σου να ενεργοποιήσεις αβλεπεί την εγωιστική "λειτουργία" σου. Προς το παρόν τουλάχιστον. Μέχρι τη στιγμή που θ' αποδειχτεί πως πρόκειται για αναβολή και όχι ακύρωση. Δεν ξέρεις τι περνάει ο καθένας. Ok, μπορεί και να μην ισχύει τελικά καμία λέξη από τις παραπάνω, αλλά μπορεί και ναι.

Ώρα ν' απαντήσεις
Μήπως να έδειχνες απλά μια κατανόηση; Πόσο δύσκολο σου φαίνεται αυτό; Κάτι σαν "κανένα πρόβλημα, πάρε με αύριο να κανονίσουμε εκ νέου"; Το να δείξεις εκνευρισμό ποιον ακριβώς συμφέρει; Εσένα σίγουρα όχι, ειδικά στην περίπτωση που όντως δεν μπορούσε και τελικά δεν σε απέφευγε. Δείξε ψυχραιμία, όσα νεύρα κι αν νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Λες να μην ξέρεις ότι σε πείραξε; Μην πέσεις στη λούμπα του στραβώματος. Ο καιρός θα δείξει τι ισχύει και τι όχι.

Αλλιώς, "γεια σας"
Καμία είδους μικρή ή μεγάλη απόρριψη δεν είναι ευχάριστη. Γι' αυτό καλό είναι να δίνουμε στις καταστάσεις τη σημασία που απαιτούν. Αν το πράγμα πάει εντελώς στραβά και τελικά δεν κάνει καμία κίνηση για να προγραμματίσετε νέα μέρα και ώρα, μην επιμείνεις ιδιαίτερα. Γιατί πράγματι τις περισσότερες φορές ότι κάποιος θέλει να σε δει, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!