tromaktiko: Δείτε ΜΟΝΟ αν αντέχετε... Έτσι γίνεται μια πραγματική εγχείρηση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε ΜΟΝΟ αν αντέχετε... Έτσι γίνεται μια πραγματική εγχείρηση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος



Η άρθρωση του γόνατος είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες αρθρώσεις του σώματος...
Το γόνατο αποτελείται από το κάτω άκρο του μηριαίου οστού (μηρός) που περιστρέφεται πάνω στο άνω άκρο του κνημιαίου οστού (κνήμη) και την επιγονατίδα, η οποία ολισθαίνει σε μια εγκοπή στο τέλος του μηρού.
Η σταθερότητα παρέχεται από μεγάλους συνδέσμους, προσαρτημένους στο μηρό και στην κνήμη. Το γόνατο αποκτά ισχύ από τους μεγάλου μήκους μύες του μηρού.

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος περιλαμβάνει αντικατάσταση του τραυματισμένου ή κατεστραμμένου μέρους του γόνατος με εμφυτεύματα. Το νέο σας γόνατο θα αποτελείται από ένα μεταλλικό εμφύτευμα στο άκρο του μηριαίου οστού, έναν μεταλλικό και πλαστικό αποστάτη στο άνω μέρος του κνημιαίου οστού και, αν χρειάζεται, ένα πλαστικό κουμπί στην επιγονατίδα.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλούμε συζητήστε τις με το γιατρό ή τον ορθοπαιδικό χειρουργό σας.

Η χειρουργική επέμβαση
Διαρκεί συνήθως από 1 έως 2 ώρες και γενικώς η παραμονή του ασθενή στο νοσοκομείο κυμαίνεται από 3 έως 10 ημέρες. Η επέμβαση διεξάγεται μέσω τομής στο μπροστινό μέρος του γονάτου, μήκους από 10 έως 23 cm. Τα ράμματα ή οι συνδετήρες μπορεί να είναι απορροφήσιμα, όμως οι μη απορροφήσιμοι τύποι πρέπει συνήθως να αφαιρούνται περίπου 2 εβδομάδες μετά από την επέμβαση.

Δείτε μια πραγματική επέμβαση αρθροπλαστικής γόνατος κάτω από πραγματικές συνθήκες

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!