tromaktiko: Η Τουρκία προκαλεί, αλλά εμείς είμαστε πραγματικά έτοιμοι;

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Η Τουρκία προκαλεί, αλλά εμείς είμαστε πραγματικά έτοιμοι;



Εχει ξεσαλώσει ο γείτονάς μας
του Γιώργου Νταλιάρη...

Είναι ευχάριστο πως τα εθνικά θέματα επανήλθαν στην επιφάνεια και τις τελευταίες ημέρες είναι το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Παρά τα οικονομικά μας προβλήματα καλό είναι να βλέπουμε κι αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων.

Αυτοί είναι προφανές πως έχουν πλάνο. Ενεργούν βάση σχεδίου, παίρνουν τις αφορμές που θέλουν και προκαλούν, μπαίνουν στα χωρικά μας ύδατα, τα πολεμικά τους αεροσκάφη πετούν πάνω από τα νησιά μας και πλέον άρχισαν να φωνάζουν για «γκρίζες» βραχονησίδες.

Εμείς τι απαντάμε σε όλα αυτά; Είμαστε σίγουροι για την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα; Οι δηλώσεις και τα tweets έχουν ουσία ή είναι κενά περιεχομένου; Είμαστε σίγουροι πως η Τουρκία δε θα προκαλέσει το περιβόητο… ατύχημα; Είμαστε σίγουροι πως ως το ανατολικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι εταίροι μας θα σταθούν στο πλευρό μας; Είμαστε σίγουροι για το ΝΑΤΟ; Ο παράγων ΗΠΑ τι λέει;

Οσα προβλήματα κι αν έχει η Τουρκία στο εσωτερικό της, ή στα νότια σύνορά της, δεν παύει να κοιτάει και προς τα εμάς. Κάνει το παιχνίδι της, αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας καμιά φορά μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημία.

Ο δικός μας σχεδιασμός πρέπει να μας νοιάζει περισσότερο και μακάρι οι φύλακες της χώρας να έχουν γνώση και να είναι έτοιμοι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!