tromaktiko: Πλημμύρισε η Σούδα και σπίτι ηλικιωμένης - "’Εμειναν" ΙΧ στον δρόμο

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Πλημμύρισε η Σούδα και σπίτι ηλικιωμένης - "’Εμειναν" ΙΧ στον δρόμο



Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της κάτω Σούδας Χανίων, που χθες για μια ακόμα φορά είδαν την περιοχή τους να πλημμυρίζει από την έντονη βροχόπτωση...
Τα νερά μπήκαν σε σπίτια, όπως αυτό μιας 87χρονης γυναίκας η οποία μάλιστα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει και να φύγει.

Όπως είπε ο γιος της ηλικιωμένης στο Flashnews.gr, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που πλημμυρίζει η περιοχή και μαζί με αυτήν και το σπίτι. Ο ίδιος έσπευσε να βοηθήσει την ανήμπορη μητέρα του την οποία ανέβασε στο κρεβάτι περιμένοντας να υποχωρήσουν τα νερά.

Ο δρόμος μετατράπηκε σε ποτάμι, στο οποίο μάλιστα, κάποια αυτοκίνητα "έμειναν" όπως μπορεί να διακρίνει κάποιος στο βίντεο που τραβήχτηκε τα ξημερώματα.

Περιοχή ενός κατώτερου Θεού η Σούδα για τον δήμο Χανίων;

Όπως μας είπε ο γιος της ηλικιωμένης, το σπίτι της οποίαςγέμισε νερά, το πρόβλημα με τις πλημμύρες έχει ξεκινήσει από τότε που η ΔΕΥΑΧ ξεκίνησε ένα έργο στην περιοχή και το άφησε ανολοκλήρωτο με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα νερά από τον κάμπο και τη Μαλάξα στον δρόμο που μετατρέπεται σε ποταμό με τα νερά να εισβάλουν στα σπίτια.

Μάλιστα, διαψεύδει τον ισχυρισμό των υπευθύνων της ΔΕΥΑΧ που ρίχνουν την ευθύνη σε "φούσκωμα" του ποταμού Μορώνη και έχει και φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. Εξάλλου, πριν το έργο που έμεινε στη μέση, η περιοχή, όπως λέει, δεν πλημμύριζε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι παράλογο να βρίσκεται δίπλα η θάλασσα και να μην μπορούν να διοχετευθούν εκεί τα νερά.

Είτε φταίει -κατά τους κατοίκους - το ημιτελές έργο της ΔΕΥΑΧ, είτε φταίει - κατά τη ΔΕΥΑΧ ο Μορώνης - πόσο δύσκολο είναι να γίνουν έστω 2-3 παρεμβάσεις ώστε τα νερά να διοχετεύονται στη θάλασσα;

Πόση τεχνογνωσία απαιτεί κάτι τέτοιο, ώστε να αποφεύγονται κάθε φορά αυτές οι εικόνες; Εκτός και αν κάποιες έστω πρόχειρες παρεμβάσεις, δεν είναι θέμα τεχνογνωσίας αλλά πολιτικής βούλησης της διοίκησης της ΔΕΥΑΧ και του δήμου Χανίων.

Είναι η Σούδα γι' αυτούς μια περιοχή ενός κατώτερου Θεού;

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!