tromaktiko: Πάτρα: Προφυλακιστέος ο δικηγόρος "μαϊμού"-Ρίχνει το φταίξιμο στη Φινλανδή φίλη του

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο δικηγόρος "μαϊμού"-Ρίχνει το φταίξιμο στη Φινλανδή φίλη του



Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο 59χρονος πρώην...
δικηγόρος που υποσχόταν διαγραφές δανείων και άλλου τύπου εξυπηρετήσεις, εισπράττοντας μεγάλα ποσά, χωρίς όμως ποτέ να φέρνει αποτέλεσμα.

Στην απολογία του ο 59χρονος υποστήριξε ότι είναι αθώος, ρίχνοντας το βάρος στην Φινλανδή φίλη του, με την οποία διατηρούσε το γραφείο στην Πάτρα.

Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν όμως δεκτοί.

Μάλιστα, απερρίφθη και το αίτημά του για κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» και έτσι πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Πρώτη ενημέρωση 09.00΄

Σήμερα (Δευτέρα)  13 Φεβρουαρίου ο δικηγόρος «αράχνη» αλλά και η 55χρονη Φιλανδή σύντροφος του θα περάσουν την πόρτα ανακριτή.
Οι δύο δράστες διατηρούσαν δικηγορικό γραφείο στην Πάτρα και αναλάμβαναν πολλές υποθέσεις που χρειάζονται νομική παρέμβαση, όπως διευθέτηση διαφορών για ακίνητα, συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς , ρυθμίσεις δανείων.
Ο 59χρονος παρουσιαζόταν στους πολίτες, ως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας υποθέσεις τους προς διεκπεραίωση και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ προκειμένου να πείσει τα θύματά του ότι προβαίνει σε ενέργειες αναφορικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται, κατάρτιζε με την συνδρομή της 55χρονης, σωρεία πλαστών εγγράφων, όπως διαθηκών, γνησίων υπογραφής, ενσήμων και άλλων εγγράφων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σωρεία καταρτισμένων πλαστών εγγράφων και περισσότερους από εκατό φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες, ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!