tromaktiko: Βιβλικές κατασροφές στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας - Πλημμύρισαν σπίτια, ποτάμια οι δρόμοι

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Βιβλικές κατασροφές στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας - Πλημμύρισαν σπίτια, ποτάμια οι δρόμοι



Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το νέο κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει σήμερα και την Κρήτη...

 αρχή έγινε στην δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά όπου η καταρρακτώδης βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους σε… ποτάμια ενώ έχει προκαλέσει προβλήματα σε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, άνδρες της πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός ενώ μέχρι στιγμής έχει χρειαστεί να συνδράμουν σε οκτώ περιπτώσεις αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, στο Ακρωτήρι αλλά και τον Πλατανιά.

Την ίδια ώρα, οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό αλλά και οδικό δίκτυο του νομού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ήδη έχει σημειωθεί αρκετές κατολισθήσεις.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νομό σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) σημειώθηκαν στη νέα Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, συνοδευόμενος από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έχει μεταβεί στα περισσότερα σημεία όπου καταγράφηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να δώσει σχετικές οδηγίες, και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί λόγω των επικίνδυνων φαινομένων αποκαταστάθηκε μέσω των ειδικών συνεργείων και μηχανημάτων της Π. Ε. Χανίων.

Επειδή όμως τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, παρακαλούνται οι οδηγοί να διέρχονται από την Εθνική Οδό με μεγάλη προσοχή και χαμηλή ταχύτητα, και να μετακινούνται μέσω αυτής μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.

Τα καιρικά φαινόμενα και τα σχετικά προβλήματα που προέκυψαν υπήρξαν πολύ πιο έντονα στην περιοχή του πρώην Δήμου Κολυμβαρίου, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη με τον Δήμαρχο Πλατανιά. Παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης που καταβάλουν επί τόπου τα ειδικά συνεργεία και μηχανήματα της Π. Ε. Χανίων που μεταφέρθηκαν άμεσα στην περιοχή, η κίνηση παραμένει πολύ δύσκολη στους δρόμους προς Αφράτα-Ραβδούχα και Κολυμπάρι-Μαυρομούστακο (παλαιά Εθνική), και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Πτώση σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα, Σάββατο, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και τα νότια, ενώ στα νότια θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο, εντάσεως 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Κρήτη θα κυριαρχούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα ανατολικά.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!