tromaktiko: ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο επεισόδιο στα Ίμια; Πανικός στα ΜΜΕ της Τουρκίας

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο επεισόδιο στα Ίμια; Πανικός στα ΜΜΕ της Τουρκίας



Συνεχίζει τις προκλήσεις σε επίπεδο επικοινωνιακών εντυπώσεων η Άγκυρα, καθώς τουρκικά ΜΜΕ έκαναν σήμερα λόγο για νέο επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λιμενικού. Σύμφωνα με την Αθήνα, το...
εν λόγω συμβάν δεν συνέβη ποτέ.
Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι τα τουρκικά πρακτορεία ΙΗΑ, Ντογάν και Ανατολού ισχυρίζονται το νέο επεισόδιο έγινε το μεσημέρι και κράτησε για 15 λεπτά μέχρις ότου το ελληνικό σκάφος αποχώρησε επιστρέφοντας στην Καλόλιμνο.

Οι Τούρκοι έχουν το θράσος να υποστηρίζουν ότι το ελληνικό σκάφος πήγε να «παρενοχλήσει» Τούρκους ψαράδες, που βρίσκονταν για δεύτερη ημέρα στην περιοχή.

Στο βίντεο του Ανατολού από το σημερινό επεισόδιο ακούγεται ο Έλληνας καπετάνιος να λέει στα αγγλικά: «Είμαι στα Ίμια, είμαι σε ελληνική περιοχή. Είσαστε σε ελληνική περιοχή διότι είστε δυτικά των Ιμίων, πρέπει να φύγετε από την ελληνική περιοχή αμέσως». Η ηχογράφηση αυτή, όμως, δεν δημοσιοποιήθηκε.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι και ο καπετάνιος του τουρκικού σκάφους καλούσε το ελληνικό να αποχωρήσει ισχυριζόμενος ότι το ελληνικό σκάφος βρισκόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Διαβάστε και αυτό: 

Ίμια 1996: Απίστευτη πρόκληση Τούρκου κομάντο – Τι λέει για τους Έλληνες ΟΥΚάδες

Προκαλούν οι δηλώσεις ενός τούρκου κομάντο που ήταν ανάμεσα στους 12 των Ιμίων το 1996...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!