tromaktiko: Παπαδοπούλου: Η οικονομία, η κοινωνία και η πάταξη της διαφθοράς οι άξονες συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Παπαδοπούλου: Η οικονομία, η κοινωνία και η πάταξη της διαφθοράς οι άξονες συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ



Για να κλείσει...
το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δίνει σκληρή μάχη το οικονομικό επιτελείο.

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Εάν πιστεύαμε ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση πάση θυσία, θα ακολουθούσαμε την παρότρυνση του αντιπρόεδρου της ΝΔ» είπε η κ. Παπαδοπούλου και συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με αποδοχή όποιων μέτρων ζητούνται. «Γίνεται προσπάθεια να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς παραλογές απαιτήσεις» είπε. Σχετικά με τη σκληρή γραμμή που τηρεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολίασε: «Τον αντιμετωπίζουμε [...] Άλλωστε και μέσα στη Γερμανία υπάρχουν αντίθετες φωνές για τη σκληρή γραμμή που κρατά».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι από το 2012 και μετά ακούμε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στη Βουλή, δεν τις φοβόμαστε τις εκλογές. Απλά θεωρούμε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνουν, καθώς δεν βοηθούν τη χώρα να σταθεροποιήσει την οικονομία της».

Για τη συζήτηση περί της μείωσης του αφορολογήτου, που ζητούν οι δανειστές, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, είπε: «Δεν γνωρίζουμε την έκβαση της διαπραγμάτευσης, θα δούμε συνολικά το αποτέλεσμα. Ωστόσο, η πρότασή μας είναι ότι δεν μπορεί να γίνει μείωση του αφορολογήτου χωρίς μείωση της φορολογίας, χωρίς μείωση του ΕΝΦΙΑ. Πρέπει να βλέπουμε πώς θα ισορροπήσουμε τέτοια μέτρα, τα οποία δεν είναι για τώρα, αλλά στο πλαίσιο του κόφτη για μετά το 2018».

Ερωτηθείσα για τη συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απάντησε: «Ήταν μια έντιμη συμφωνία που στηρίχτηκε σε τρεις πυλώνες: στη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης με την κοινωνία όρθια, στην πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, αλλά και στη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση ως εγγυητές, ως το αναγκαίο καλό για εθνικά θέματα και θέματα εκκλησίας κράτους (...) το αποτέλεσμα μένει να δούμε εάν θα κριθεί θετικά από τον ελληνικό λαό».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!