tromaktiko: Νιώθεις «πεσμένη» ψυχολογικά; Με αυτές τις τροφές θα διώξεις την κατάθλιψη μια και καλή

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Νιώθεις «πεσμένη» ψυχολογικά; Με αυτές τις τροφές θα διώξεις την κατάθλιψη μια και καλή



Μπορεί να βρισκόμαστε στη μέση της εβδομάδας (που σημαίνει λίγο ακόμη για το σαββατοκύριακο), ωστόσο εσύ νιώθεις λίγο άτονα...
και σε έχει κατακλύσει ένα συναίσθημα κατάθλιψης. Δεν φταίει όμως ούτε το ότι είναι Τετάρτη, ούτε το ότι έχεις ακόμη πολλή δουλειά και αυτό σου προκαλεί κούραση.

Όλη σου η ενέργεια και η θετική ψυχική υγεία εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σου και από την διατροφή σου. Πριν από λίγο καιρό και μετά από έρευνες μάθαμε πως ακόμη και μερικά λεπτά εξάσκησης (γυμναστικής) μπορούν να φτιάξουν τη διάθεση σου. Αυτή τη φορά θα σου πούμε για τις τροφές αυτές που όταν τις τρως γίνεσαι πιο χαρούμενος -πιο συγκεκριμένα, επηρεάζουν τα επίπεδα της χαράς στον οργανισμό σου-.

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One τα φρούτα και τα λαχανικά δεν βοηθούν απλά στη φυσική σου κατάσταση, αλλά και στην πνευματική σου υγεία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μία ομάδα νέων (18 ως 25 ετών) οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις υποομάδες. Η μία ομάδα έτρωγε δύο μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, η άλλη λάμβανε ένα γραπτό μήνυμα που τους υπενθύμιζε να φάνε φρούτα και λαχανικά (αλλά και να αγοράσουν) και η τρίτη ομάδα συνέχισε τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες που είχε και πριν.
Μετά από 14 ημέρες οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το γκρουπ που λάμβανε φρούτα και λαχανικά καθημερινά ανάμεσα στα γεύματα είχαν καλύτερα αποτελέσματα τόσο στη φυσική τους κατάσταση, όσο και στην πνευματική τους υγεία, αφού δεν βρέθηκαν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους.
Φτιάξε λοιπόν το καθημερινό σου διαιτολόγιο έτσι, ώστε να περιέχει περισσότερα φρούτα και λαχανικά και θα δεις τη διαφορά.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!