tromaktiko: Μέλος του Ισλαμικού Κράτους κατηγορείται για «έγκλημα πολέμου»

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους κατηγορείται για «έγκλημα πολέμου»



Ένας Σύρος ηλικίας...
31 ετών, που φέρεται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και θεωρείται ύποπτος για έναν βιασμό που χαρακτηρίστηκε «έγκλημα πολέμου» στην πατρίδα του, συνελήφθη σήμερα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία, ο Άκραμ Α. (το επώνυμό του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) συνελήφθη στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Ο Άκραμ Α. πιστεύεται ότι ήταν μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Είχε σταλεί σε έναν σταθμό ελέγχου απ' όπου επιτηρούσε τα σύνορα των εδαφών που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές, σημειώνουν εισαγγελικές αρχές, χωρίς να δίνουν ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες.

Στις αρχές του 2016 ο 31χρονος φέρεται ότι βίασε μια γυναίκα που προσπαθούσε να διαφύγει από την περιοχή μαζί με τα παιδιά της. Η πράξη του χαρακτηρίζεται «έγκλημα πολέμου» επειδή «το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο προστάτευε» το θύμα του, που έφευγε από τη ζώνη που ήταν υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Αύριο Τετάρτη ο Άκραμ Α. θα προσαχθεί ενώπιον δικαστή που θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Τον περασμένο Ιούλιο γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν Γερμανό τζιχαντιστή σε φυλάκιση δύο ετών για «έγκλημα πολέμου», κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει φωτογραφίες από τη Συρία όπου διακρίνονταν τα κομμένα κεφάλια δύο στρατιωτών του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Εξάλλου, οι γερμανικές αρχές διεξάγουν δεκάδες έρευνες με την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση» σε βάρος προσώπων που αιτήθηκαν άσυλο στη χώρα ή σε βάρος Γερμανών που επέστρεψαν από τη Συρία ή το Ιράκ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!