tromaktiko: Απεργεί η αστυνομία, βγήκε στους δρόμους ο στρατός σε πόλη της Βραζιλίας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Απεργεί η αστυνομία, βγήκε στους δρόμους ο στρατός σε πόλη της Βραζιλίας



Περισσότεροι από χίλιοι...
στρατιώτες περιπολούν τους δρόμους της πόλης Βικτόρια στη Βραζιλία, όπου η απεργία της αστυνομίας οδήγησε σε κύμα εγκληματικότητας με δεκάδες νεκρούς.

Όπως γράφει το BBC, ο υπουργός Άμυνας Raul Jungmann δήλωσε πως οι στρατιώτες και οι εθνοφρουροί θα παραμείνουν στην πόλη μέχρι να επανέλθει η ηρεμία.

Μόλις η αστυνομία σταμάτησε τις περιπολίες στην πόλη, το Σάββατο, προχωρώντας σε απεργία με μισθολογικά αιτήματα, καταγράφηκε έκρηξη της εγκληματικότητας.

Η τηλεόραση της χώρας μετέδωσε πλάνα με λεηλασίες, πυροβολισμούς και «πειρατείες» σε αυτοκίνητα. Τράπεζες, σχολεία και δημόσια κέντρα υγείας παρέμειναν χθες κλειστά, όπως και τα περισσότερα καταστήματα.

Τα λεωφορεία άρχισαν να ξανακυκλοφορούν στους δρόμους αλλά τα δρομολόγια θα σταματήσουν το απόγευμα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι στον δρόμο. Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε την τάξη, την ηρεμία και την ησυχία στη Βικτόρια και όπου αλλού χρειαστεί» δήλωσε ο Jungmann.

Οι στρατιώτες ενεπλάκησαν στις συγκρούσεις ανάμεσα στους κατοίκους που αντιτίθενται στην απεργία των αστυνομικών και τους συγγενείς των απεργών που διαδήλωναν έξω από αστυνομικά τμήματα. Οι συγγενείς διαδήλωναν επειδή οι ίδιοι οι αστυνομικοί απαγορεύεται να διαδηλώσουν.

Οι απεργοί ζητούν καλύτερους μισθούς με επιπρόσθετη αμοιβή για νυχτερινή και επικίνδυνη εργασία.

Τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας μεταδίδουν πως από την έναρξη της απεργίας έχουν σκοτωθεί εβδομήντα άνθρωποι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!