tromaktiko: Συλλυπητήριο μήνυμα Μουζάλα για το θάνατο του Τζανέτου Αντύπα

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Συλλυπητήριο μήνυμα Μουζάλα για το θάνατο του Τζανέτου Αντύπα



Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, για το θάνατο του προέδρου της ΜΚΟ "Praksis" Τζανέτου Αντύπα...


«Θρηνούμε τον ξαφνικό χαμό ενός προσώπου πολύ σημαντικού για το ανθρωπιστικό κίνημα. Ο Τζανέτος Αντύπας ήξερε πώς να κάνει πράξη την κοινωνική προσφορά και την βοήθεια στους αδύναμους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Τα θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, ο Γιάννης Μουζάλας καταδικάζει απόλυτα την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Άγγελος Συρίγος από αγνώστους στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο Γιάννης Μουζάλας εύχεται ταχεία ανάρρωση στον κ. Συρίγο.

Η εικόνα των 33 ανοικτών δομών φιλοξενίας

Συνοπτική εικόνα των 33 ανοικτών δομών φιλοξενίας στην Βόρειο Ελλάδα και την Ήπειρο έδωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι οποίες υπάγονται στην αρμοδιότητά του. Κατά την χρονική περίοδο Σεπτεμβρίου 2016 - Φεβρουαρίου 2017 έγιναν ενέργειες για την βελτίωση των συνθηκών, επισημαίνει το υπουργείο, την αναβάθμιση των δομών, καθώς και την εκκένωση όσων κρίθηκαν ακατάλληλες. Όλες οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν και σχετίζονται με τις Ανοικτές Δομές Φιλοξενίας, έγιναν υπό την αιγίδα του γραφείου περιφερειακού συντονισμού του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, 19 δομές βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία, στη Νέα Καβάλα, την Αλεξάνδρεια, τη Βέροια, η "Σόφτεξ" στο Κορδελιό, στη Ραιδεστό, το ΔΙΟΝ ΑΒΕΤΕ στο Δερβένι, το Κτήμα Ηρακλής στην Πιερία, η Frakapor στη Σίνδο, το Ατλάντικ στα Τρίκαλα, η Μόζας ΑΕ στο Βόλο και ο Ηλιάδης στο Καλοχώρι. Από τις παραπάνω η Frakapor και ο Ηλιάδης βρίσκονται σε φάση εκκένωσης. 14 δομές έχουνε κλείσει (Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Χέρσο, Χωρύγι, Βαγιχώρι, Καραμανλής, Ωραιόκαστρο, Πέτρα Ολύμπου, Αγία Ελένη, Κατσικάς, Φανερωμένη, Τσεπέλοβο, Κυψελοχώρι), εκ των οποίων αυτές στην Καβάλα, την Δράμα, τις Σέρρες, το Βαγιοχώρι, την Αγία Ελένη και τον Κατσικά αναβαθμίζονται. Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει χρήση των δομών στο Χωρύγι και στην Αγία Ελένη.

Πηγή: ΑΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!