tromaktiko: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και "εκμετάλλευσης" αλλοδαπών γυναικών η οποία δραστηριοποιείτο μέσω «γραφείων» ραντεβού

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και "εκμετάλλευσης" αλλοδαπών γυναικών η οποία δραστηριοποιείτο μέσω «γραφείων» ραντεβού



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής...
εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σε ξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Συνελήφθησαν, στις 2-2-2017 στην Αθήνα, τέσσερεις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 33, 31 και 30 ετών, καθώς και δύο (2)  υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 50χρονος και μία 34χρονη, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς (3) επιπλέον ημεδαποί συνεργοί τους.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προβαίνοντας στην κατ'  επάγγελμα και από κερδοσκοπία σε ξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, υπηκόων Μολδαβίας, μέσω διαφόρων "γραφείων" ερ ωτικών ραντεβού της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μέσω αγγελιών που καταχωρούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες εξεύρεσης εργασίας, εντόπιζαν γυναίκες που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και της έπειθαν να έλθουν στη Χώρα μας, με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας που θα τους απέφερε ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές.

Με την άφιξή τους στην Αθήνα, τις παραλάμβαναν και τις εγκαθιστούσαν σε δύο (2) διαμερίσματα και σε δωμάτιο ξενοδοχείου, που είχαν μισθώσει στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη χρήση και στη συνέχεια τις διέθεταν σε διάφορα «γραφεία» ερωτικών ραντεβού.

Καθημερινά οι οδηγοί παραλάμβαναν τις αλλοδαπές, από τα διαμερίσματα που διέμεναν και τις μετέφεραν σε ξενοδοχεία και οικίες «πελατών», όπου πραγματοποιούνταν τα ερ ωτικά ραντεβού, το αντίτιμο των οποίων αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό των εκατόν τριάντα (130) ευρώ ανά ώρα. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με το ρόλο που κατείχαν.

Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που διήρκησε η έρευνα, εντοπίστηκαν οι οικίες όπου ήταν εγκατεστημένα τα θύματα και εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος κατοικίας των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, καθώς  και των οδηγών που μετέφεραν τα θύματα στα ερ ωτικά ραντεβού.

Πρωινές ώρες της 2-2-2017, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, πραγματοποίησε ευρεία και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι (6) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, διενεργήθηκαν οκτώ (8) κατ’ οίκον έρευνες και απελευθερώθηκαν επτά (7) θύματα εμπορίας ανθρώπων, στα οποία παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Από τις έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Τέσσερα (4) αυτοκίνητα
Χρηματικό ποσό εννέα χιλιάδων επτακοσίων είκοσι (9.720) ευρώ
Μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης
Πλήθος κενών υπεύθυνων δηλώσεων, με εντυπωμένες πλαστές σφραγίδες βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής
Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
Πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!