tromaktiko: Ο Ολάντ στον νεαρό που φέρεται να σοδόμισε αστυνομικός με γκλοπ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ολάντ στον νεαρό που φέρεται να σοδόμισε αστυνομικός με γκλοπ



Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ...
επισκέφθηκε σήμερα το προάστιο του Παρισιού όπου ένας νεαρός φέρεται ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, σε μια υπόθεση που στάθηκε αφορμή για τρεις συνεχόμενες νύχτες κινητοποιήσεων και επεισοδίων.

Ο Ολάντ μετέβη στο νοσοκομείο του Ολνέ-σου-Μπουά και πέρασε μισή ώρα με το θύμα, τον 22χρονο Τεό και την οικογένειά του. Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σύλληψή του, την περασμένη Πέμπτη και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς, όπως υποστηρίζει, ένας αστυνομικός τον σοδόμισε με το γκλοπ του.

Ο γάλλος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Τεό, ενός νεαρού «γνωστού για την υποδειγματική συμπεριφορά του», ο οποίος αντέδρασε «με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα» σε αυτό που του συνέβη.

Ο ίδιος ο Τεό κάλεσε τους νεαρούς της γειτονιάς του να «μην κάνουν πόλεμο» αλλά «να παραμείνουν ενωμένοι» και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Ο αστυνομικός που φέρεται ότι σοδόμισε τον νεαρό κατηγορείται για βιασμό ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού.

«Η δικαιοσύνη (...) εγγυάται τις ελευθερίες και οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι ο δικαστής τους προστατεύει» είχε δηλώσει νωρίτερα ο γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη έχει τον ρόλο του προστάτη για τους πολίτες ακόμη και όταν στην υπόθεση εμπλέκονται μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!