tromaktiko: «Λαϊκό κύμα ενάντια στο ευρώ και υπέρ της δραχμής» ζητά ο Λαφαζάνης

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

«Λαϊκό κύμα ενάντια στο ευρώ και υπέρ της δραχμής» ζητά ο Λαφαζάνης



Την εκτίμηση ότι...
«σήμερα τη χώρα σαρώνει ένα μεγάλο συνεχώς διευρυνόμενο λαϊκό κύμα ενάντια στο ευρώ και την λιτότητα και υπέρ του εθνικού νομίσματος», έκανε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο πρώτο συνέδριο του Αριστερού Ρεύματος.

Για το θέμα των συνεργασιών, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι σήμερα, δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πλεύση Ελευθερίας και άλλες πραγματοποιούν, σε σχέση με χτες, θετικά βήματα που καθιστούν πιο ρεαλιστική τη δυνατότητα ενός μετώπου, «για τον σχηματισμό του οποίου οι καιροί ου μενετοί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Παν. Λαφαζάνης εκτίμησε ως σωστή τη «νέα» θέση του Αριστερού Ρεύματος, με την οποία υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία μετάβασης από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, θα είναι ταυτόχρονα, λόγω των μετασχηματισμών που θα επιφέρει, και μια διαδικασία που θα ανοίγει τον δρόμο για την αποδέσμευση και την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο επικεφαλής της ΛΑΕ είπε ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται αναγκαία η έξοδος από την Ευρωζώνη, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, για να μπορέσει η χώρα να κατακτήσει την κυριαρχία της, να θεμελιώσει μια πραγματική δημοκρατία, να καταργήσει τα μνημόνια και τη λιτότητα και να εφαρμόσει ένα σχέδιο παραγωγικού μετασχηματισμού της».

Αυτό το λαϊκό ρεύμα κατά του ευρώ, πρόσθεσε, είναι βαθιά ανατρεπτικό, δίνει στη ΛΑΕ δυναμική και νέες προοπτικές, ενώ σε λίγο θα αγκαλιάζει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και πιθανότατα θα διαμορφώσει ένα ριζικά νέο πολιτικό σκηνικό.

Αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό, εκτίμησε ο κ. Λαφαζάνης, που θα επιφέρει βαρύτατο δημοκρατικό πλήγμα στο παρακμιακό και αδιέξοδο μνημονιακό δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στα εξαπτέρυγά τους, μπορεί να γίνει άμεσα πραγματικότητα, στον βαθμό που θα προωθηθεί ένα πλατύ, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Για τις διεθνείς εξελίξεις είπε ότι η περιοχή μας, η Ευρώπη και ο κόσμος, όπως τους ξέραμε, δεν υπάρχουν πια. Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ακολουθεί μια νεοσυντηρητική στρατηγική που αμφισβητεί τη λεγόμενη «παγκοσμιοποίηση» των αγορών με στόχο να διαφυλάξει, ματαίως, την αδιαφιλονίκητη παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ, η οποία υποχωρεί και γίνεται ανεπίστρεπτα παρελθόν.

Ένας νέος «ψυχρός» πόλεμος ΗΠΑ- Γερμανίας και Γερμανίας- ΗΠΑ έχει ξεσπάσει, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης «ενώ Ευρωζώνη αλλά και ΕΕ παρακμάζουν και ακολουθούν πορεία αποσύνθεσης και διάλυσης, με το Brexit να έχει ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!