tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά



Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά...


Υλικά συνταγής

6-7 μανιτάρια πορτομπέλο
250γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο τριμμένο τυρί
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ φλιτζ. λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση

5 φέτες μπέικον
½ φλιτζ. ανθότυρο
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το κοτσάνι και με ένα κουταλάκια από τα μαύρα ελάσματα. Ανακατεύουμε ⅓ φλιτζάνι περίπου ελαιόλαδο με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε τα μανιτάρια εξωτερικά και εσωτερικά.

Σε τηγάνι ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μπέικον και μόλις πάρει ελάχιστο χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Σοτάρουμε ελαφρά να μαραθούν και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ανθότυρο σπασμένο με το πιρούνι και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει η γέμιση, χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε ένα ένα τα μανιτάρια. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ταψάκι με λίγο λάδι και το κρασί. Μοιράζουμε το κεφαλοτύρι στα μανιτάρια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 15-20 λεπτά. 
Σερβίρουμε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!