tromaktiko: ΔΕΗ: Λειτουργούμε με πλήρη διαφάνεια

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΗ: Λειτουργούμε με πλήρη διαφάνεια



Ο έλεγχος ξεκίνησε την Τρίτη και, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ...
«η διοίκηση της Επιχείρησης σεβόμενη τις κοινοτικές διαδικασίες, όργανα και θεσμούς παρέχει στους ελεγκτές κάθε δυνατή συνδρομή για τη διευκόλυνση του έργου τους».

«Η ΔΕΗ λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, αυστηρά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις των νόμων και των κωδίκων», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, με αφορμή τον έλεγχο που διεξάγεται στα γραφεία της ΔΕΗ από κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού.

Ο έλεγχος ξεκίνησε την Τρίτη και, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, «η διοίκηση της Επιχείρησης σεβόμενη τις κοινοτικές διαδικασίες, όργανα και θεσμούς παρέχει στους ελεγκτές κάθε δυνατή συνδρομή για τη διευκόλυνση του έργου τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο έλεγχος διενεργείται δυνάμει σχετικής απόφασης της Επιτροπής με ημερομηνία 1.2.2017 για υποτιθέμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ΔΕΗ στη χονδρική αγορά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 και εφεξής».

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού στην αγορά και διενεργείται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κανονισμού 1/2003 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατοχυρώνει τις εξουσίες ελέγχου των υπαλλήλων της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!