tromaktiko: Οι «κρυφές» θερμίδες στον καφέ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Οι «κρυφές» θερμίδες στον καφέ



Όσοι προτιμούν να πίνουν...
το καφέ τους σκέτο νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που οι περισσότεροι μπαρίστες γνωρίζουν καλά: ο καφές κανονικά πίνεται σκέτος, ειδάλλως μιλάμε για ρόφημα.

Όπως λένε οι ειδικοί δεν είναι μόνο η γεύση που αλλοιώνεται αλλά το γεγονός πως καταλήγουμε να παίρνουμε περιττές θερμίδες.

Το ίδιο μάλιστα ισχύει και για όσους συνηθίζουν να πίνουν το τσάι τους με ζάχαρη και γάλα αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Illinois Urbana-Champaign και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, μελέτησαν δείγμα 19.400 ατόμων που πίνουν καφέ και τσάι για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι τείνουν να αγνοούν το πόσες θερμίδες μπορούν να πάρουν από το πρωινό τους καφεδάκι, βάζοντας μέσα κάθε τι το λιπαρό, ακόμη και κρέμα γάλακτος.

Σε σύγκριση μάλιστα με άλλα ροφήματα, όπως για παράδειγμα το τσάι, ο καφές τείνει να είναι η μεγαλύτερη θερμιδική βόμβα.

Για να μην αναφερθούμε και σε όλα αυτά τα ροφήματα καφέ που σερβίρονται με μια παχιά στρώση κρέμας γάλακτος και σιροπιών.

Αυτό όμως που δείχνει η μελέτη είναι πως ένας γλυκός καφές με γάλα κρύβει τον κίνδυνο της... λιγούρας για γλυκό.

Όπως αποδείχτηκε είναι πιο πιθανό να φάμε γλυκάκι μαζί με τον καφέ όταν αυτός είναι γλυκός και με γάλα αντί για όσους τον προτιμούν σκέτο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!