tromaktiko: Δύο Ιταλοί κυνηγοί συνελήφθησαν στην Ήπειρο

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Δύο Ιταλοί κυνηγοί συνελήφθησαν στην Ήπειρο



Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι δύο Ιταλοί κυνηγοί, γιατί χρησιμοποιούσαν παραποιημένα όπλα...

Κλιμάκιο ομοσπονδιακών θηροφυλάκων στην περιοχή Νεοχωρίου Πωγωνίου, στο πλαίσιο ελέγχων αλλά και κατόπιν πληροφοριών που είχαν για κυνήγι κοντά στην μεθοριακή γραμμή με την Αλβανία, εντόπισαν τους δύο Ιταλούς με κυνηγετικά όπλα που είχαν παραποιηθεί, ώστε να δέχονται μεγαλύτερο αριθμό φυσιγγίων από τον επιτρεπόμενο. Τα όπλα κατασχέθηκαν και σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο γενικός γραμματέας της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, Μπάμπης Μπρέχας, μιλώντας για την υπόθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως σε πολλές περιπτώσεις, Ιταλοί κυνηγοί που έρχονται στην Ήπειρο, δεν τηρούν τον νόμο και έχουν παραβατική συμπεριφορά, καθώς κυνηγούν σε ιδιόκτητες περιοχές ή μέσα σε καλλιέργειες, ακόμα και δίπλα σε σπίτια, ενώ η θήρα δεν επιτρέπεται σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από οικισμούς.

Ο ίδιος προτρέπει τους κυνηγούς, ειδικά τους αλλοδαπούς, πριν την θήρα, να επισκέπτονται το Περιβαλλοντολογικό Κέντρο Άγριας Πανίδας και Αειφόρου Θήρας, τους Λιγκιάδες Ιωαννίνων. Το ΔΣ της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, σε σχετική ανακοίνωση τονίζει "την υποχρέωση όλων εκείνων που ασκούν θήρα, να σέβονται και να τηρούν την κείμενη νομοθεσία".

Ιδιαίτερα δε, συνιστά την προσοχή των αλλοδαπών κυνηγών που βρίσκονται κατά εκατοντάδες αυτήν την περίοδο στην περιοχή, ώστε να ενημερώνονται για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις τους, από το ενημερωτικό φυλλάδιο που τους διανέμεται την ημέρα έκδοσης των αδειών θήρας και έχει εκδοθεί από την Ε' ΚΟΗ, γραμμένο στην ελληνική, την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Να σημειωθεί πως, πριν από λίγες ημέρες, σε περιοχή του Αμβρακικού κόλπου, έπειτα από πολύωρη παρακολούθηση, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες εντόπισαν 2 Ιταλούς κυνηγούς μέσα σε βάρκα. Κατά την αποχώρησή τους από το σημείο, διενεργήθηκε ο έλεγχος και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για άσκηση θήρας με χρήση πλωτού μέσου, ενώ κατασχέθηκαν τα όπλα, η βάρκα, αλλά και 10 φαλαρίδες που είχαν ήδη θηρεύσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!