tromaktiko: Έτινγκερ: Όποιες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες, θα πρέπει να συνεισφέρουν αλλιώς

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Έτινγκερ: Όποιες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες, θα πρέπει να συνεισφέρουν αλλιώς



Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους ζήτησε από τις χώρες της Ε.Ε. να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο θέμα των προσφύγων και «όποιος δεν δέχεται πρόσφυγες θα πρέπει να κάνει κάτι σε άλλους τομείς. Ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει σε κάτι», τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο.

Ο Γκίντερ Έτινγκερ κάλεσε, επίσης, τους Ευρωπαίους σε μεγαλύτερη σύμπνοια ενόψει της Συνόδου κορυφής της Μάλτας. Η Ευρώπη δεν πρέπει να αποδεχτεί το παιχνίδι του αμερικανού προέδρους Τραμπ «διαίρει και βασίλευε» και σε αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιτάξει ομαδική δουλειά, είπε ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

«Κατ’ αρχάς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην δεχθούμε αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο γερμανός επίτροπος.

Ο νέος αμερικανός πρόεδρος έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων εναντίον της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Ο Τραμπ έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ότι η Ε.Ε. έχει γίνει «ένα όχημα» για τα γερμανικά συμφέροντα και προέβλεψε ότι και άλλες χώρες μέλη θα θελήσουν να αποχωρήσουν από την Ένωση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι σαφείς, πρόσθεσε, «εποικοδομητικοί στη διατύπωση και σκληροί επί της ουσίας». Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει χώρες-μέλη της να αποχωρήσουν και να δυσφημεί το ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει επίσης να αμυνθούν κατά των μέτρων προστατευτισμού της νέας αμερικανικής κυβέρνησης με αυτοπεποίθηση. «Εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη αγορά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τον ίδιο τον αμερικανό πρόεδρο ο Γκίντερ Ετινγκερ τον χαρακτήρισε «απρόβλεπτο, ασταθή και ευμετάβλητο». Επιπλέον, η απαγόρευση εισόδου από συγκεκριμένες χώρες «κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων και δεν συνάδει προς τις αξίες της Ευρώπης», πρόσθεσε στο DLF.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!