tromaktiko: Οι Τούρκοι κατασκευάζουν τρία «νησιά» στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι κατασκευάζουν τρία «νησιά» στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης



Την «δόξα» του Ντουμπάι ζήλεψε η Τουρκία και αποφάσισε να κατασκευάσει τρία μικρά τεχνητά νησιά!...

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατασκευή τριών νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Τα τρία νησιά, συνολικής έκτασης 603.500 τ.μ θα αποτελούνται από χώρους διασκέδασης, θαλασσίων σπορ, ιστιοπλοΐας, πάρκα, τεχνητές λίμνες, καφετέριες, εστιατόρια και ποδηλατοδρόμους.
Τα τρία νησιά θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω μίας κρεμαστής κλειστής γέφυρας, ενώ στα σχέδια είναι και η κατασκευή ενός σταθμού Τελεφερίκ και ενός σταθμού θαλάσσιων ταξί. Επίσης, θα κατασκευασθεί και μία μεγάλη γέφυρα που θα συνδέει τα τρία νησιά με την περιοχή Πεντίκ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Τα τρία νησιά προορίζονται να αποτελέσουν μία όαση ψυχαγωγίας για τους επισκέπτες, καθώς οι παροχές θα καλύπτουν όλα τα γούστα, όσον αφορά τον αθλητισμό και τη διασκέδαση. Σύμφωνα με τα σχέδια θα κατασκευασθούν αμμώδεις παραλίες, πισίνες, γήπεδα τένις, γκολφ, μπάσκετ, χόκεϊ, χώροι για ράφτινγκ, ιστιοπλοΐα, εξοπλισμοί για υποβρύχιες καταδύσεις, χώροι για πεζοπορία και ποδηλασία, μεγάλες εκτάσεις για πικ-νικ, εστιατόρια και καφετέριες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν επίσης να νοικιάζουν βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!