tromaktiko: Πιέσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για τις νέες ταυτότητες - Κλιμάκιο Αμερικανών στην Αθήνα

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πιέσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για τις νέες ταυτότητες - Κλιμάκιο Αμερικανών στην Αθήνα



Μέσα στο 2019 αναμένεται να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες υψίστης ασφαλείας...

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να γίνει η προκήρυξη μέσα στο 2017 και μέσα στο 2019 να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες. Ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι το κόστος και αναζητάει τρόπο για μεγαλύτερη συμμετοχή του Δημοσίου στις δαπάνες έκδοσης για να μειωθεί η συμμετοχή από τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της έκδοσης υπολογίζεται στα 80.000.000 ευρώ.

Στην Αθήνα οι Αμερικανοί πιέζουν για τις νέες ταυτότητες
Την ίδια ώρα η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις από τις ΗΠΑ για την άμεση αλλαγή των ταυτοτήτων. Ειδικά μετά τη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι πιέζει αφόρητα για αλλαγή των «διάτρητων» ελληνικών ταυτοτήτων. Μάλιστα είχε ακουστεί ότιο οι Αμερικανοί είχαν φτάσει στο σημείο να απειλούν την Ελλάδα ακόμα και με έξοδο από το πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας (Visa Waiver Program), σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, κάτι το όποιο διαψεύστηκε και από τις δύο πλευρές.
Μαλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου εντεταλμένοι Αμερικανοί από το υπουργείο Εσωτερικών (Homeland Security) μαζί με υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα βρέθηκαν στο υπουργείο την περασμένη Τετάρτη, όπου και συζητήθηκε ξανά το θέμα.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η αμερικανική πλευρά κάνει λόγο για σημαντικά βήματα προόδου της Ελλάδας σε άλλα μέτωπα που αφορούν σε ζητήματα ασφαλείας και ειδικά στη δίωξη κυκλωμάτων πλαστογράφησης και διακίνησης διαβατηρίων.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!