tromaktiko: Όποιος απατάει πρώτος… πληρώνει

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Όποιος απατάει πρώτος… πληρώνει



Με επίσημη απόφαση...
του το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι το διαζύγιο πρέπει να βγαίνει σε βάρος του μέλους του ζευγαριού που απατά πρώτο. Η όλη υπόθεση αφορά δικαστική διαμάχη πρώην ζευγαριού για τα δικαστικά έξοδα και καταβολή τυχόν διατροφής. Η σύζυγος είχε ανακαλύψει την απιστία του ανδρός της και είχε αποφασίσει, αμέσως μετά, να προσφύγει στην δικαιοσύνη, με αίτημα το διαζύγιο. Στο μεταξύ, όμως, είχε απατήσει και η ίδια τον άνδρα της, ενώ εκείνος είχε φύγει από το σπίτι και ήταν σε διάσταση.

Μετά από τρεις δίκες, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφαίνεται, τώρα, ότι η αρχική και μοναδική ευθύνη για την διάλυση του γάμου είναι του συζύγου, ο οποίος, πρώτος, και χωρίς αρνητικά προηγούμενα, τάραξε τον βίο, την εμπιστοσύνη και την όλη ηρεμία του ζευγαριού. Εμμέσως, δηλαδή –γράφουν πολλοί σχολιαστές– η μετέπειτα απιστία της γυναίκας του μπορεί να ερμηνευθεί ως «αντίποινα» και ως πράξη η οποία, όμως, δεν είναι καταδικαστέα, διότι αποτελεί αποκλειστικά και μόνο μια αντίδραση.

Όλα τα δικαστικά έξοδα θα πρέπει να τα επωμισθεί, συνεπώς, ο άπιστος σύζυγος , χωρίς να μπορεί να προβάλει καμία οικονομική απαίτηση, έστω και αν η πρώην γυναίκα του διέθετε μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!