tromaktiko: Ξυπνάς με το ζόρι το πρωί; Να τι μαρτυρά για εσένα

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ξυπνάς με το ζόρι το πρωί; Να τι μαρτυρά για εσένα



Το  πρωινό ξύπνημα...
βασανίζει πολύ κόσμο και το snooze είναι το μοναδικό πράγμα που στέκεται ανάμεσα στο χουζούρεμα για '5 λεπτά ακόμα μωρέ' και στη σκληρή πραγματικότητα μακριά από το πάπλωμά μας. Όσοι λατρεύουν το snooze και δεν ξυπνάνε ποτέ στην ώρα τους θεωρούνται λίγο τεμπέληδες και απείθαρχοι ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι αυτή η συνήθεια χαλάει τον κικάρδιο ρυθμό μας.
Αν ανήκεις ωστόσο στην κατηγορία των ανθρώπων που δυσκολεύονται να σηκωθούν το πρωί σου έχουμε καλά νέα, καθώς μια καινούρια έρευνα έδειξε ότι είσαι πιο έξυπνη, πιο δημιουργική αλλά και περισσότερο χαρούμενη σε σχέση με αυτούς που ξυπνάνε με το πρώτο ντριν και σηκώνονται αμέσως από το κρεβάτι.

Οι ερευνητές Satoshi Kanazawa και Kaja Perina αναφέρουν πως λειτουργούμε όπως οι πρόγονοί μας (κοιμόμαστε νωρίς, ξυπνάμε νωρίς) και το snooze είναι μια σύγχρονη ανακάλυψη που δεν έχει προλάβει να επηρεάσει την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Άρα όταν μπορείς να διαχειριστείς το πρωινό ξύπνημα με το snooze είσαι πολύ πιο έξυπνος γιατί η φύση δεν σε έχει προετοιμάσει για αυτό, το κάνεις από μόνος σου.

Επιπρόσθετα αναφέρουν ότι αν μάθουμε να ακούμε τις ανάγκες του σώματός μας αντί να ακούμε το ξυπνητήρι είναι πολύ πιο πιθανό να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας, κάτι που μας κάνει πιο δημιουργικούς και ανεξάρτητους.

Αυτό έρχεται να το υποστηρίξει και μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, η οποία σύγκρινε τις οικονομικο- κοινωνικές συνθήκες 1229 αντρών και γυναικών με το μοτίβο του ύπνου τους και κατέληξαν πως όσοι ξενυχτάνε και ξυπνάνε μετά τις 8 το πρωί είναι καλύτερα οικονομικά και έχουν μια πιο άνετη ζωή γενικότερα.

Πριν βιαστείς να γίνεις κουβερτομπουρεκάκι πάντως να σου πούμε ότι οι πολλές ώρες ύπνου κάνουν κακό στον οργανισμό σου- χαρακτηριστικά έρευνα αναφέρει ότι με 6 χρόνια με συστηματικά πολλές ώρες ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 44%!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!