tromaktiko: Πόνος στον αυχένα: Έτσι θα τον ανακουφίσετε μέσα σε λίγα λεπτά

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Πόνος στον αυχένα: Έτσι θα τον ανακουφίσετε μέσα σε λίγα λεπτά



Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο στον αυχένα;...

Ξυπνάτε το πρωί, σηκώνεστε από το κρεβάτι και εκεί που πάτε να τεντωθείτε, νιώθετε έναν έντονο πόνο στον αυχένα, ο οποίος μοιάζει σαν να έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο “κόμπο” στο σώμα σας.

Είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς και δεν ξέρουμε τι να πρωτοκάνουμε για να το ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Συνήθως κουνάμε το κεφάλι κυκλικά και πιάνουμε με το χέρι μας το σημείο που μας πονάει, αλλά, κακά τα ψέμματα, αυτή η κίνηση σπανίως βοηθάει.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να εξαλειφθεί σχεδόν τελείως το πιάσιμο και ο πόνος στον αυχένα μέσα σε ένα μόλις λεπτό, όπως συστήνει η ειδική εργοφυσιολόγος Allynh Kakuk, από την Mayo Clinic.

Εντοπίστε το ακριβές σημείο που σας πονάει. Αν είναι στη δεξιά πλευρά του αυχένα ή στο αντίστοιχο πάνω μέρος της πλάτης, τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στην περιοχή.



Αν είναι στην αριστερή πλευρά, χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι.

Πιέστε τον “κόμπο” με τα δάχτυλά σας, χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση. Προσοχή: Αυτό μπορεί να σας πονέσει. Αλλά θα πρέπει να είναι ένας πόνος που να μπορείτε να ανεχθείτε και όχι ένας απότομος πόνος.

Αν δεν μπορείτε να φτάσετε στο σημείο με το χέρι σας, χρησιμοποιήστε μια μπάλα του τένις και πιέστε το στην πλάτη σας, καθώς στηρίζεστε με αυτή επάνω σε έναν τοίχο.

Γυρίστε το κεφάλι σας ελαφρώς προς την αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο της κράμπας και λυγίστε το διαγώνια, σαν να προσπαθείτε να αγγίξετε τη μασχάλη σας με το πηγούνι σας.

Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 3 περίπου 20 φορές διαδοχικά. Στη συνέχεια, τεντώστε χέρια και αυχένα όσο πιο πολύ μπορείτε, σαν να σηκωθήκατε μόλις από το κρεβάτι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!