tromaktiko: Ηχηρό μήνυμα Αρχηγού της Αεροπορίας στους Τούρκους: "Έχουμε καλύτερους πιλότους και θα..."

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ηχηρό μήνυμα Αρχηγού της Αεροπορίας στους Τούρκους: "Έχουμε καλύτερους πιλότους και θα..."



Ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν φοβάται τον εκσυγχρονισμό της τουρκικής αεροπορίας στέλνει ο αντιπτέραρχος Χριστοδούλου...
 «Δεν θα υπάρξει ποτέ πτήση αεροσκάφους με κόκκινα φτερά χωρίς να «συνοδεύεται» από αεροσκάφος με γαλάζια»

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τονώνει το ηθικό των Ελλήνων πιλότων και απαντά στις προκλήσεις των Τούρκων.

Την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο με καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, η Πολεμική Αεροπορία διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να καθίσει με... σταυρωμένα τα χέρια.

Η Τουρκία εκσυγχρονίζει συνεχώς τον εξοπλισμό της με τελευταίας τεχνολογίας όπλα και πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς που αλλάζει τις ισορροπίες στην περιοχή. Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν πτοεί τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου πως όχι απλά δεν τους φοβούνται αλλά είναι έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουν σε κάθε προκλητική τους ενέργεια, διασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας.

«Είμαστε απλά καλύτεροι από τους Τούρκους. Η ποιότητα δεν κρίνεται μόνο από τα μέσα. Κρίνεται κυρίως από τους ανθρώπους. Αυτοί είναι πολλαπλασιαστές ισχύος. Και στο ανθρώπινο δυναμικό είμαστε πάντα καλύτεροι», είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το αν ανησυχεί για τη διατάραξη ισορροπίας στο Αιγαίο.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσε και μια υπόσχεση προς τους πολίτες: «Πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πτήση αεροσκάφους με “κόκκινα φτερά” χωρίς να “συνοδεύεται” από αεροσκάφος με “γαλάζια”. Αυτό είναι υπόσχεση» υπογράμμισε ο αντιπτέραρχος Χριστοδούλου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στόχος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να δείξουν στο εξωτερικό ότι είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τη χώρα, όποτε χρειαστεί, ενώ υπογράμμισε ότι, για τον σκοπό αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στόχο να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, κάθε ευρώ που τους παρέχει η πολιτεία.

Θέλουμε να καθησυχάσουμε τον κόσμο που ακούει διάφορα και ανησυχεί, ότι θα είμαστε πάντα εκεί, είμαστε δίπλα του, τόνισε ακόμη ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Απαιτείται εκσυγχρονισμός

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρθηκε και στην απόφαση εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών, που επισημοποιήθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Ο εκσυγχρονισμός των F-16 θα 'πρεπε να 'χει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά, όπως λένε, ποτέ δεν είναι αργά» είπε χαρακτηριστικά.

«Η ενίσχυση του οπλοστασίου είναι διαρκής. Το οπλοστάσιο δεν μπορεί να μένει πίσω, αλλά πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς», σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση δεν γίνεται μόνο με αεροσκάφη, αλλά και με τα ραντάρ.

Αναφορικά με την αγορά των αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, ο αρχηγός ΓΕΑ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει προς το παρόν τέτοιο ζήτημα και πως στόχος είναι να τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι S-300 που ήδη έχει η χώρα μας και είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!