tromaktiko: Ταραχές στο Παρίσι μετά την καταγγελία για βιασμό νεαρού με γκλοπ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ταραχές στο Παρίσι μετά την καταγγελία για βιασμό νεαρού με γκλοπ



Συγκρούσεις με την...
αστυνομία στα προάστια του Παρισιού όπου ζουν μεγάλες κοινότητες μεταναστών, αλλά και ποικίλες αντιδράσεις σε όλη τη γαλλική κοινωνία, έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες νεαρού άνδρα πως κατά τη διάρκεια σύλληψής του, μετά τον έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων, βιάστηκε με γκλοπ από αστυνομικούς.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο προάστιο Ωλναί-σου-Μπουά του Παρισιού. Ο άνδρας υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί αφού τον χτύπησαν έβαλαν το γκλοπ σκόπιμα στον πρωκτό του.

Σε βίντεο που έχει δώσει η αστυνομία φαίνεται ένας αστυνομικός να χτυπάει οριζόντια με το γκλομπ τον νεαρό στα οπίσθια, ενώ, όπως μεταφέρει μία πηγή από πλευράς των αρχών, «το παντελόνι του άνδρα έχει πέσει από μόνο του».

Τα λεγόμενα του 22χρονου νεαρού φαίνεται να επιβεβαιώνει ο γιατρός που τον εξέτασε στο νοσοκομείο και ο οποίος διαπίστωσε τραυματισμό του στον πρωκτό.

Το περιστατικό καταγράφηκε εν μέρει από έναν μάρτυρα, και αποσπάσματά του δημοσιοποιήθηκαν από τη Le Parisien, και στο βίντεο φαίνονταν τέσσερις αστυνομικοί να παλεύουν με τον 22χρονο.

Όπως αναφέρει το rt.com αρχικά, τέσσερις αστυνομικοί κατηγορήθηκαν για βιασμό, ωστόσο σήμερα αποκαλύφθηκε ότι μόνον ένας διώκεται για σεξουαλική κακοποίηση και οι άλλοι τρεις για βία.

Και οι τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μετά την αποκάλυψη του περιστατικού, ταραχές ξέσπασαν στο προάστιο με τους διαδηλωτές να συγκρούονται για ώρες με τις αστυνομικές δυνάμεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!