tromaktiko: Να σταματήσουν οι διώξεις στους αγωνιστές δασκάλους από τους εγκάθετους της ΝΔ!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Να σταματήσουν οι διώξεις στους αγωνιστές δασκάλους από τους εγκάθετους της ΝΔ!



Αύριο Τρίτη συνεχίζεται στην Ευελπίδων η δίκη των δασκάλων Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη...
που κατηγορούνται γιατί ως αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια βαθμολόγησαν με… κακό βαθμό τους διευθυντές που είχαν προκαλέσει αποδεδειγμένα προβλήματα στο σχολικό περιβάλλον και είχαν προκαλέσει καταγγελίες από τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών.
Εκτός από την πρωτοφανή δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και την προσπάθεια ποινικοποίησης της στάσης αιρετών αντιπροσώπων των εργαζομένων, περίεργη είναι και η εμμονή των μηνυτών: ο Π. Βαϊνάς έχει ήδη αθωωθεί για την ίδια υπόθεση από το Γ΄ Τριμελές στις 14/11/2016, αλλά οι δίκες συνεχίζονται.
Ποια είναι η «βλάβη» που υπέστησαν οι μηνυτές και επιμένουν να σέρνουν στα δικαστήρια τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς;
Ο Χ. Αλεξανδράτος, πολιτευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθήνας και μέλος της επιτροπής παιδείας της ΝΔ, τοποθετήθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο Διευθυντής σε σχολείο που βρισκόταν 500 μ. μακριά από το σπίτι του, κι όχι στο σχολείο που βρισκόταν ακριβώς στη γειτονιά του! Αυτό το θεώρησε «βλάβη» τόσο σοβαρή ώστε να κάνει μήνυση. Οι οπαδοί της «αριστείας» του Κ. Μητσοτάκη δείχνουν ακριβώς πώς την εννοούν: η φίμωση των αντίθετων φωνών, το ανελέητο κυνήγι των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων που αντιστέκονται,  το απροκάλυπτο και χυδαίο κομματικό κράτος είναι η «αριστεία» που ευαγγελίζονται!
Ο κ. Δάντσικας, υποψήφιος της ΔΑΚΕ, τοποθετήθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο Διευθυντής στο σχολείο που ήταν και πριν –κι όχι σε άλλο σχολείο που προτιμούσε!
Η κ. Ατταλιώτου αποσύρθηκε ούτως ή άλλως από τη διεκδίκηση θέσης Διευθυντή γιατί έγινε σχολική σύμβουλος.
Δεν υπέστησαν καμία απολύτως «βλάβη», αλλά παρόλ’ αυτά έκαναν μήνυση και επιμένουν με κάθε τρόπο να καταδικαστούν οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί γιατί δεν τους έβαλαν… καλό βαθμό! Και μιας και ο κος Αλεξανδράτος δεν κατάφερε να καταδικαστεί ο Π. Βαϊνάς, τώρα επανέρχεται ως μάρτυρας κατηγορίας στη νέα δίκη.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια πολιτική δίωξη, που ξεκινάει από μέλη της ΝΔ και της ΔΑΚΕ ενάντια σε δύο εκπαιδευτικούς που έχουν αποδείξει χρόνια τη συνεπή μαχητική τους στάση.
Πρόκειται για πολιτική δίωξη από το περιβάλλον πολιτευτή της ΝΔ προς τον Π. Βαινά που είναι και μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Πρόκειται για μια εκδικητική δίωξη από όσους είχαν συνηθίσει να γίνονται πράξη ακόμη και οι πιο ποταπές τους «επιθυμίες» λόγω της σχέσης τους με τα κόμματα εξουσίας, ενάντια σε ακέραιους αγωνιστές, οι οποίοι απλώς εφάρμοσαν -ως μέλη του υπηρεσιακού- τις αποφάσεις των Συλλόγων των δασκάλων που τους είχαν εκλέξει.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη δίωξη, που στρέφεται ενάντια σε όλους τους δασκάλους, οι οποίοι με μεγάλη διαφορά πρόσφατα επανεξέλεξαν τους Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη ως αιρετούς εκπροσώπους τους, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους. Κι αυτό τα στελέχη της ΔΑΚΕ δεν μπορούν να το χωνέψουν. Μιας και δεν μπορούν να βλάψουν τους αγωνιστές δασκάλους με άλλο τρόπο, τους σέρνουν στα δικαστήρια, μήπως και καταφέρουν έτσι να τους καταδικάσουν.
Τους πληροφορούμε ότι οι δίκες δεν κάμπτουν τους αγωνιστές. Το κύμα συμπαράστασης από τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς, που έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα, είναι η καλύτερη απάντηση.

Όλοι και όλες αύριο Τρίτη 7/2 στην Ευελπίδων στις 10πμ (κτίριο 6, αίθουσα 9)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!