tromaktiko: Αμετανόητος ο Τραμπ για το διάταγμα

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Αμετανόητος ο Τραμπ για το διάταγμα



Μετά την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης να μπλοκάρει το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα...
και τις διεθνείς διαμαρτυρίες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική των απελάσεων των παράτυπων μεταναστών και της άρνησης της εισόδου στη χώρα προσφύγων και προσώπων που προέρχονται από χώρες που θεωρούνται εστίες τρομοκρατών στο όνομα της ασφάλειας των Αμερικανών.
«Η καταστολή των εγκληματιών παράνομων μεταναστών δεν είναι παρά η εφαρμογή της προεκλογικής υπόσχεσής μου», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. «Μέλη συμμοριών, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι απελαύνονται!»,πρόσθεσε.

Ο Τραμπ υπέγραψε στα τέλη Ιανουαρίου ένα διάταγμα ζητώντας από την ICE να ελέγχει κατά προτεραιότητα τους παράτυπους μετανάστες που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα και όσους υποπτεύεται ότι ενδέχεται να διαπράξουν κάποιο αδίκημα, μια πολύ πιο ευρεία κατηγορία από αυτή που ίσχυε επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Οι αρχές τόνισαν το Σάββατο ότι οι επιχειρήσεις αυτές ήταν ρουτίνας, όμως ο Λευκός Οίκος χθες Κυριακή ανακοίνωσε ότι αποτελούν μέρος της εντατικοποίησης των επιχειρήσεων καταπολέμησης των παράτυπων μεταναστών.

«Έπειτα από αίτημα του προέδρου ξεκίνησαν πιο ευρείες και αυστηρές επιχειρήσεις ελέγχου της μετανάστευσης», δήλωσε ο Στίβεν Μίλερ, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Όμως πολλοί Δημοκρατικοί ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει περισσότερες πληροφορίες γιατί φοβούνται ότι η καταστολή αφορά και ανθρώπους που δεν έχουν ποινικό μητρώο. Η περίπτωση μιας μητέρας στο Φίνιξ της Αριζόνας, που απελάθηκε την Πέμπτη στο Μεξικό, ενσαρκώνει τις ανησυχίες πολλών βουλευτών.

«Υπάρχουν πολλές ανησυχίες εδώ στην Αριζόνα μεταξύ αυτών που έχουν έρθει εδώ παράτυπα, όμως δεν έχουν διαπράξει κάποιο σοβαρό αδίκημα», προειδοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, εκτιμώντας ότι η λύση μπορεί να προέλθει μόνο μέσω μιας ευρείας μεταρρύθμισης του συστήματος μετανάστευσης από το Κογκρέσο.

Πάντως την Παρασκευή ο Τραμπ ανέφερε ότι ενδέχεται να εκδώσει νέο διάταγμα «ίσως τη Δευτέρα ή την Τρίτη».

Ο πρόεδρος «εξετάζει όλες τις πιθανότητες», μεταξύ αυτών και η έκδοση νέου διατάγματος, παρόλο που η μάχη μπορεί να συνεχιστεί και στα δικαστήρια, δηλαδή το Ανώτατο Δικαστήριο, τόνισε ο Μίλερ.

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας από την τρομοκρατία», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!