tromaktiko: Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά



«Όσο η Ευρώπη θα παραμένει άβουλη, αδύναμη, ανίσχυρη, τόσο θα ενισχύονται οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού.Η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα. Η κρίση είναι παρελθόν» δήλωσε ο...
πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο.

«Το 2017 θα είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά κλονίζεται η ευρωαντλαντική σχέση και ο προσανατολισμός της».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε... δημόσια έκκληση στην Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας: «Θέλω να παρακαλέσω την καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό οικονομικών της από την επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και αναφορές του τύπου οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους», ξεκαθαρίζοντας οτι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει απαιτήσεις που είναι έξω από τη λογική και έξω από τους αριθμούς».

«Από τη πλευρά μας επαναλαμβάνουμε με σταθερότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα: Δεν θα δεχτούμε άλλα παιχνίδια στη πλάτη του ελληνικού λαού. Να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά όποιοι παίζουν παιχνίδια για «ευρωζώνη δύο ταχυτήτων», για διασπάσεις και διαιρέσεις», ανέφερε ο κ.Τσίπρας, φωτογραφίζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Τσιπρας υπογράμμισε ότι «Τηρούμε τα συμφωνηθέντα, να τηρήσουν και οι εταίροι μας αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Η αξιολόγηση θα κλείσει, και θα κλείσει θετικά όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ».

Για το ΔΝΤ
«Έχοντας χάσει κάθε επιστημονική αξιοπιστία από τις διαρκώς λαθεμένες προβλέψεις του, βρίσκεται σε αδυναμία να υποστηρίξει χρηματικά ένα πρόγραμμα δίχως γενναία απομείωση του χρέους».

«Και από την άλλη πλευρά στην Ευρώπη, αρνούνται να το αποφασίσουν πριν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις φοβούμενοι την άνοδο της Ακροδεξιάς. Και το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του και ορισμένα στελέχη του φαίνεται ότι προτιμούν να παίζουν παιχνίδια. Προτιμά να παίζει ένα διαρκές παιχνίδι πόκερ, κωλυσιεργώντας, να παίζει το μουτζούρη επειδή δεν θέλει να ρίξει το φταίξιμο στον Γερμανό Υπουργό, προσπαθούν να εφεύρουν απαιτήσεις παράλογες, εξωπραγματικές, φανταστικές αρκεί η Ελλάδα να χρεώνεται την αξιοπιστία και τη προδιαγεγραμμένη κατά την άποψη μου απόφαση του να μην χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα».

Για το ταξίδι Μητσοτάκη στη Γερμανία
«Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία δεν ξέρω τι θα πει αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου.Δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου δεν ζήτησε ενημέρωση. Δεν τους ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα Να λάβει υπόψη ποιος παλεύει για διέξοδο από την κρίση και ποιος δίνει διαπιστευτήρια προκειμένου να έρθει στην εξουσία. Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Θα του πω ότι για να πάρει την εξουσία δεν αρκεί να γίνει αρεστός στους δανειστές αλλά στον ελληνικό λαό και αυτό δεν θα το καταφέρει», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!