tromaktiko: Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και τα σκάνδαλα που συγκλόνησαν

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και τα σκάνδαλα που συγκλόνησαν



1) Camillagate ή Tampongate
Το ειδύλλιο του Καρόλου και της Καμίλλα δεν ήταν ποτέ κρυφό, ακόμα και...
όταν οι δυο τους ήταν παντρεμένοι κι είχαν φτιάξει τις οικογένειές τους. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη το 1992, οπότε και κυκλοφόρησαν ηχογραφήσεις από συνομιλίες του πρίγκηπα με την τωρινή του σύντροφο, με τον Κάρολο να λέει μεταξύ άλλων πως θέλει να γίνει το ταμπόν της Καμίλλα.

2) Η Μαργαρίτα δεν ήταν σαν την Ελισάβετ
Η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ είχε μια κάπως έντονη νεανική ζωή, πράγμα δύσπεπτο για τα βασιλικά πρωτόκολλα. Κατά την περίοδο που η αδερφή της στέφθηκε βασίλισσα, η Μαργαρίτα ερωτεύθηκε έναν χωρισμένο και κατά 16 χρόνια μεγαλύτερό της άντρα, τον Peter Townsend. Το παλάτι, η κυβέρνηση και η εκκλησία της Αγγλίας της κατέστησαν σαφές πως θα έπρεπε να απαρνηθεί τη βασιλικής της ζωή αν ήθελε να τον παντρευτεί. Αυτό, ωστόσο, δεν έγινε ποτέ. Αντ' αυτού, παντρεύτηκε το φωτογράφο Anthony Armstrong-Jones το 1960, ο γάμος τους όμως κράτησε λίγα χρόνια, μέσα σε φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις, εξαρτήσεις από ναρκωτικές ουσίες και τη σεξουαλικότητα της Μαργαρίτας.

3) Η Νταϊάνα δεν είναι η πρώτη Spencer που "ερωτεύτηκε" ο Κάρολος
Ναι, μάλιστα. Πριν τη Νταϊάνα, ο πρίγκηπας Κάρολος έβγαινε με την αδερφή της, αλλά καθώς εκείνη ήταν ήδη χωρισμένη μια φορά και αυτό δεν άρεσε στο βασιλικό περιβάλλον του Καρόλου, τελικά διάλεξε μια πιο κατάλληλη για το πλευρό του, στο πρόσωπο της αγνής, παρθένας και περισσότερο "αγγλικής" Νταϊάνα.

4) Τα ξενοπερπατήματα του γαμπρού της βασίλισσας
Το 1973 περίπου 500.000 κόσμου παρακολούθησαν το γάμο της κόρης της βασίλισσας Ελισάβετ, Anne, με τον Mark Phillips. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, το 1985 ήρθε στην επιφάνεια πως ο Phillips είχε αποκτήσει παιδί με μία γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία. Τέσσερα χρόνια μετά, το ζεύγος χώρισε αλλά το διαζύγιο το πήραν το 1992. Μετά τον Ερρίκο τον 8ο, η Anne έγινε η πρώτη γαλαζοαίματη της βασιλικής οικογένειας που ξαναπαντρεύτηκε. Ο τυχερός ήταν ένας απλός θνητός, ο Commodore Timothy Laurence, ο γάμος έγινε μόλις με 30 καλεσμένους ενώ τα παιδιά τους αποποιήθηκαν των τίτλων που θα μπορούσαν να φέρουν, ελπίζοντας σε μια πιο φυσιολογική ζωή. Και είναι τα πρώτα που το κάνουν αυτό σε μια μοναρχία διάρκειας 500 ετών.

5) Φετίχ με τα πόδια
Τον Αύγουστο του1992, οι κάμερες συνέλαβαν τη Sarah Ferguson, δούκισσα του York, να έχει τα δάχτυλα των ποδιών της στο στόμα του Τεξανού επιχειρηματία, John Bryan. Αν και η δούκισσα είχε ήδη ανακοινώσει το διαζύγιό της από τον πρίγκηπα Andrew, αυτή η διαρροή των φωτογραφιών έδωσε στη βασιλική οικογένεια το είδος της προσοχής που απεχθανόταν.

6) Μια σχέση που σίγουρα θυμάσαι
Σε μια συνέντευξη εφόλης της ύλης το 1995, η πριγκίπισσα Νταϊάνα παραδέχτηκε ότι είχε επί πέντε χρόνια σχέση με το στρατιωτικό James Hewitt, τον οποίο παραδέχτηκε πως είχε ερωτευτεί. Μετά το θάνατό της, ο Hewitt επανήλθε στα φώτα όταν προσπάθησε να πουλήσει τα ερωτικά γράμματα που του είχε στείλει η πριγκίπισσα, ενώ το 2011 ο ίδιος δήλωσε ότι είχε σκεφτεί την αυτοκτονία μετά τη σχέση του με τη Νταϊάνα, εν μέσω φημών για το αν είναι ο πατέρας του πρίγκηπα Harry, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας πως ο Harry είχε ήδη γεννηθεί όταν ξεκίνησε η σχέση του με τη Νταϊάνα.

Και φυσικά, όσο ψάχνει κανείς τόσο βρίσκει. Αυτά τα 6 περιστατικά είναι απλώς ενδεικτικά παραδείγματα ότι ακόμα και οι της βασιλικής οικογένειας, όσο πλούτη και να έχουν, στην ουσία αναζητούν αγάπη, ευτυχία, ακόμα κι αν αυτές επιτυγχάνονται έξω από τα βασιλικά στερεότυπα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!