tromaktiko: Η ξένη οικιακή βοηθός «έκαψε» τον υποψήφιο του Τραμπ για το υπουργείο Εργασίας

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η ξένη οικιακή βοηθός «έκαψε» τον υποψήφιο του Τραμπ για το υπουργείο Εργασίας



Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο προτεινόμενος από τον Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του...
υπουργού Εργασίας Άντριου Πάζντερ, με τη συζήτηση για την έγκρισή της να καθυστερεί επίμονα στη Γερουσία.

Ο Πάζντερ έχασε την υποστήριξη πολλών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών μετά την ομολογία του πως απασχολούσε στο παρελθόν ως οικιακή βοηθό μια γυναίκα που είχε παράνομα μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, την απασχόληση της οποίας δεν είχε δηλώσει.

Η γυναίκα είχε εργαστεί για τον Πάζντερ για πέντε χρόνια και εκείνος πλήρωσε τους φόρους που όφειλε, για την απασχόλησή της, όταν ο Τραμπ τον πρότεινε για το υπουργείο Εργασίας.

Ο μεγιστάνας των φαστ φουντ- και εκατομμυριούχος- είχε δεχθεί έντονη κριτική για την αντιμετώπιση των γυναικών και των εργαζομένων στα εστιατόριά του.

Είναι ο πρώτος από όσους επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ που δεν κατάφερε να πάρει την έγκριση της Γερουσίας και να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Τον Πάζντερ στοιχειώνει και το διαζύγιό του, που αν και έχει βγει από τη δεκαετία του ’80, τον ακολουθεί ακόμα. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως η πρώην γυναίκα του Lisa Fierstein είχε εμφανιστεί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της σε εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, τη δεκαετία του ’90, με τίτλο High Class Battered Women.

Το ζευγάρι χώρισε το 1987 αλλά αργότερα εκείνη απέσυρε τις κατηγορίες για κακοποίηση στο πλαίσιο της συμφωνίας για την κηδεμονία του παιδιού. Σε επιστολή της προς τη Γερουσία, την ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση για την υποψηφιότητα Πάζντερ, η Fierstein έγραφε «Ο Άντι δεν είναι και δεν ήταν ποτέ βίαιος».

Όμως η Susan Collins, μία από τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές που απέσυρε την υποστήριξή του στον Πάζντερ, δήλωσε πως λαμβάνει υπόψη της και το βίντεο από την εκπομπή.

Η αντίθεση του επικεφαλής των CKE Restaurants στην αύξηση του ελάχιστου μισθού, τη νομοθεσία για τις υπερωρίες και το διάλειμμα των εργαζομένων προκάλεσε και την απόσυρση της στήριξης των συνδικάτων.

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους στην αλυσίδα φαστ φουντ εστιατορίων του, όπως τα Carl's Jr και τα Hardee's, δήλωσαν θύματα είτε «κλοπής» των μισθών τους  είτε σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Διαδήλωναν μάλιστα κατά της υποψηφιότητάς του με πλακάτ που έγραφαν πως ο Πάζντερ βγάζει σε μία μέρα περισσότερα από όσα βγάζουν εκείνοι σε έναν χρόνο.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου AFL-CIO Richard Trumka, δήλωσε πως ο Πάζντερ δεν θα μπορούσε να προστατεύσει τους εργαζόμενους σε βάρος των επιχειρήσεών του.

«Πώς μπορεί να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους;» διερωτήθηκε.

Ο Πάζντερ είχε δεχθεί κριτική και για τις διαφημίσεις των εστιατορίων του, με μοντέλα να καταβροχθίζουν μπέργκερ. «Είμαστε υπέρ του να πρωταγωνιστούν καυτά μοντέλα στις διαφημίσεις μας γιατί οι άσχημες δεν πουλάνε μπέργκερ» είχε πει τότε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!