tromaktiko: Τριτίν: Αναπόφευκτη η διαγραφή ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τριτίν: Αναπόφευκτη η διαγραφή ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους



Για ψέματα στο θέμα...
της Ελλάδας κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο αρμόδιος Εξωτερικών Υποθέσεων των Πρασίνων (Die Gruenen) στη Μπούντεσταγκ.

«Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε από τον φόβο του Κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξαπατούν την κοινοβουλευτική τους ομάδα. Τους λένε ότι δεν θα γίνει κούρεμα του (ελληνικού) χρέους και ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει οπωσδήποτε. Τώρα αποκαλύπτεται αυτό το ψέμα, εν μέσω πρεκλογικού αγώνα: Eίναι αναπόφευκτη η διαγραφή ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους» υποστήριξε ο Γιούργκεν Τριτίν, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Rheinische Post.

«(Μέρκελ και Σόιμπλε) διακινδυνεύουν μια περιττή συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μόνο και μόνο για να ξεπεράσουν τις εθνικές εκλογές. Αυτό όμως είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που απαιτείται τώρα» πρόσθεσε ο πρώην συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων.

«Σωστή απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι να κρύβεται κανείς αλλά να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη. Σε αυτό περιλαμβάνεται και το να μην εκφοβίζεται η Ελλάδα» τόνισε ο πρώην υπουργός (περιβάλλοντος) στην κυβέρνηση του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!