tromaktiko: Πενταψήφια νούμερα υψηλής χρέωσης - Πώς αντιμετωπίζονται;

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πενταψήφια νούμερα υψηλής χρέωσης - Πώς αντιμετωπίζονται;



Τα πενταψήφία νούμερα υψηλής χρέωσης είναι τηλεφωνικοί αριθμοί που αντιστοιχούν σε ΥΠΠ...ΥΠΠ: Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρισης.

Ως επί το πλείστων οι αριθμοί αυτοί σου στέλουν μηνύματα γαι τα οποία χρεώνεσαι με την λήψη τους.

Είναι νόμιμο αυτο:

Όχι χωρίς την συγκαταθεσή σου στην συνδρομή της υπηρεσίας που αντιστοιχούν αυτοί οι αριθμοί.

Είναι όλα τα πενταψήφια αριθμοί υψηλής χρέωσης;

Για να το διαπιστώσουμε αυτό πρέπει να βρούμε μέσα απο την σελίδα της ΕΕΤΤ την παρακα΄τω εφαρμογή που θα την βρούμε στον σύνδεσμο:Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης

Η σελίδα που θα μας εμφανιστεί μας δείχνει ένα πεδίο αναζήτησης και από κάτω σχετική ενημέρωση για την λειτουργία της Εφαρμογής.Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρισης-Εφαρμογή ΕΕΤΤ.

Η αναζήτηση του πενταψήφιου αριθμού αν πρόκειτε τελικά για αριθμό αυξημένης χρέωσεις θα μας δώσει στοιχεία σχετικά με τον πάροχο αυτού του πενταψήφιου αριθμού που αναζητήσαμε.

Παράδειγμα αναζήτησης με τον αριθμό 54666



Πως αντιμετοπιζόνται οι πενταψήφιοι αριθμοί αυξημένςη χρέωσης;

Τρόποι αντιμετώπισης
Καλούμε τον πάροχο μας και του ζητάμε να μας δημιουργήσει φραγή σε όλα ταπενταψήφια νούμερα γαι να μην μπορούμε να δεχτούμε κάποιο μήνυμα από τον οποιονδήποτε πενταψήφιο αριθμό.
Επισκεπτόαμστε την εφαρμογή της ΕΕΤΤ Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης όπου κάνουμε αναζήτηση με τον πενταψήφιο που μας έστειλε το κάθε μήνυμα και βρίσκουμε τα στοιχεία του παρόχου.
Καλούμε τον πάροχο του πενταψήφιου αριθμού και απαιτούμε ευγενικά εξηγήσεις σχετικά με το πως βρέθηκε ο τηλεφωνικός μας αριθμός στην λίστα του παρόοχυ του πενταψήφιου και ενημερώνουμε ότι θα αποστείλλομυε καταγγελίες σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

Αρμόδιες Αρχές
ΕΕΤΤ Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
ΓΓΚ Γενική Γραμματεία Καταναλωτή(έχουμε το δικάιωμα για ανώνυμη ή και επώνυμη καταγγελία)
ΣΤΚ Συνήγορος Του Καταναλωτή(έχει ευθύνη διότι υπάρχει πάντα σε αυτές τιςπεριπτώσεις και καταναλωτικό ζήτημα)
ΑΠΔΠΧ Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Είναι η αρμόδια αρχή για την καταγγελία μας λόγω της παραβίασης προσωπικού απορρήτου και προσωπικών δεδομένων από την πάροχο εταιρεία του πενταψήφιου αριθμού.
ΕΑΠ Εισαγγελία Αρείου Πάγου.Στέλνουμε καταγγελία και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για διερέυνηση τυχών νομικών ή ποινικών ευθυνών.

Ευχόμαστε αν σας βοήθησε αρκετά αυτός ο πλήρης οδηγός αντιμετώπισης των πενταψήφιων αριθμών με απότερο σκοπό τη επίλυση του προβληματός σας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!