tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Ταμπουλέ με κουσκούς

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Ταμπουλέ με κουσκούς



Ταμπουλέ με κουσκούς...
Υλικά συνταγής

250γρ. κουσκούς

8 κ.σ. ελαιόλαδο

250ml βραστό νερό ή ζωμός λαχανικών

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανός

10 φύλλα δυόσμου

1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη ή 12-15 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1 λεμόνι (ο χυμός του)

αλάτι

πιπέρι


Διαδικασία συνταγής

Σε μεγάλο μπολ (να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, γυάλινο κατά προτίμηση) βάζουμε το κουσκούς, το λάδι και το βραστό νερό ή ζωμό αλατισμένο. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο νερό σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά, κουρκουμά κλπ. για να το αρωματίσουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει τα υγρά για 10-15 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με επιπλέον φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!