tromaktiko: Νέο μπλόκο στο… μπλόκο Τραμπ από ομοσπονδιακό δικαστή

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Νέο μπλόκο στο… μπλόκο Τραμπ από ομοσπονδιακό δικαστή



Ένας ομοσπονδιακός δικαστής...
του Σιάτλ εξέδωσε χθες απόφαση με την οποία απαγορεύει προσωρινά στην αμερικανική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους περιορισμούς στη μετανάστευση, όπως αυτοί ορίζονται από το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Βάσει του διατάγματος Τραμπ επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα, διάρκειας 90 ημερών, για τους πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Πρόκειται για την τελευταία χρονικά αντίστοιχη απόφαση ενάντια στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

Οι πολιτείες της Ουάσιγκτον και της Μινεσότας εξέδωσαν αντίστοιχες αποφάσεις για προσωρινή αναστολή εφαρμογής του μέτρου.

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε το αντιμεταναστευτικό διάταγμα επικαλούμενη θέματα εθνικής ασφάλειας, αλλά οι αντίπαλοι στην απόφαση υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αντισυνταγματικό μέτρο που στοχοθετεί ανθρώπους με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Νωρίτερα την Παρασκευή ένας ομοσπονδιακός δικαστής στην Βοστόνη αποφάσισε να μην παρατείνει την εφαρμογή του μέτρου.

Επίσης χθες στην Βιρτζίνια ομοσπονδιακός δικαστής ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να χορηγήσει έναν κατάλογο με τα ονόματα των ανθρώπων στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ έπειτα την εφαρμογή του διατάγματος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!