tromaktiko: Τα πιο συνηθισμένα λάθη διακόσμησης στο σαλόνι

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Τα πιο συνηθισμένα λάθη διακόσμησης στο σαλόνι



Έχεις κι εσύ μία αγάπη...
Όχι, παιδί μου δε λέω για τον Παναγιώτη που γνώρισες πέρσι στα Καλάβρυτα. Για τη διακόσμηση ήθελα να μιλήσουμε. Θέλεις το σπίτι σου να είναι περιποιημένο και στιλάτο. Αν γίνεται να θυμίζει και σελίδες περιοδικού ή τον Instagram λογαριασμό ''Μy Ιnterior'' ακόμα καλύτερα. Η διακόσμηση δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμα κι αν υπάρχει έμπνευση και όρεξη για αλλαγές.
Χρειάζεσαι έναν μπούσουλα. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που αν τηρηθούν τότε ο χώρος σου θα ανανεωθεί αυτόματα χωρίς να έχει γίνει μία εκ βάθρων ανακαίνιση.

Στόχος μας το σαλόνι. Μικρές κινήσεις που θα αναδιαμορφώσουν το δωμάτιο χωρίς να σε βάλουν σε έξοδα. Πάντα να θυμάσαι πως τα έπιπλα αποκτούν άλλη χρήση μόλις αξιοποιηθούν σωστά.

Τέρμα τα λάθη πια...

Δεν υπάρχει αρκετό χρώμα


Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η μονοχρωμία. Το μάτι βαριέται και το τοπίο είναι μονότονο. Τοίχοι και έπιπλα στον ίδιο χρωματικό τόνο. Δημιουργείς μία ''τρύπα'' που καταπίνει κάθε προσπάθεια. Όχι λευκό με λευκό.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ
Κράτα τη διακόσμηση ως έχει και πρόσθεσε μόνο μία πολυθρόνα σε έντονο μοτίβο. Αναδεικνύει τον χώρο και δίνει φως ακόμα και σε πιο σκοτεινά δωμάτια.

Το σετάρισμα


Θυμίζει λίγο την τάση που υπήρχε στη μόδα πριν από περίπου μία εικοσαετία και δε φανταζόσουν πως μπορείς να βγεις από το σπίτι χωρίς τσάντα-ζώνη-παπούτσι στο ίδιο χρώμα. Μην επιλέγεις το σετάρισμα στα έπιπλα. Δημιουργείς ακριβώς την ίδια συνθήκη με τη μονοχρωμία.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ
Mix & Match. Κάνε βόλτες σε υπαίθριες αγορές και βρες έπιπλα με χαρακτήρα. Μπλέξε τα υλικά, τις υφές, τα χρώματα και πάνω από όλα τα στιλ. Δώσε έναν προσωπικό τόνο στο σαλόνι σου.

Τα φωτιστικά


Ο κανόνας είναι να κρεμάς τα φωτιστικά από το ταβάνι. Καλά μέχρι εδώ αλλά μήπως να σκεφτόσουν και κάτι επιπρόσθετο; Χρειάζεσαι το φως αλλά και τις σκιάσεις του για να δημιουργήσεις μία προσωπικότητα στο δωμάτιο.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ
Φωτιστικά δαπέδου σε διάφορα σημεία του δωματίου. Μόλις πέσει ο ήλιος ανάβεις μόνο αυτά και αυτόματα δημιουργείς μία πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.

Όλα τα έπιπλα στον τοίχο


Έχεις τέσσερις τοίχους και δύο καναπέδες. Θα κολλήσεις τους καναπέδες στους τοίχους και τελείωσες. Καλύτερα θα ήταν να μην τηρήσεις τα όσα μέχρι στιγμής ίσχυαν. Ελευθέρωσε το χώρο και κάνε δοκιμές με τα έπιπλά σου.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ
Αλλαγή θέσης. Ποιος είπε πως ο καναπές ή πολυθρόνα ή το τραπεζάκι πρέπει να σχηματίζουν ένα νοητό Π; O ένας καναπές στον τοίχο, το τραπεζάκι στη γωνία και η πολυθρόνα στο κέντρο. Μετακίνησέ τα και θα το βρεις.

Πίνακες κρεμασμένοι πολύ ψηλά


Οι πίνακες, τα πόστερ και οι κορνίζες ομορφαίνουν το χώρο και ''ντύνουν'' τη γύμνια των τοίχων. Γιατί όμως να είναι κατανεμημένοι ανά σχήμα-χρώμα-μέγεθος; Οι φορές που στηνόσουν απέναντι από το κάδρο για να κεντράρεις ανήκουν στο παρελθόν.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ
Μην περιορίζεσαι. Βάλτα όλα μαζί και σε διαφορετικά ύψη. Με αυτόν τον τρόπο το σαλόνι θα δείχνει και πιο μεγάλο. Ιδανικό κόλπο για όσες έχουν περιορισμένο χώρο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!