tromaktiko: Μπερσάνι: Έγινε ήδη διάσπαση μέσα στο κόμμα μας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Μπερσάνι: Έγινε ήδη διάσπαση μέσα στο κόμμα μας



Στη χθεσινή απόφαση...
της διεύθυνσης του Δημοκρατικού Κόμματος να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με στόχο τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρώην γραμματέας των Δημοκρατικών, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

«Έγινε ήδη διάσπαση μέσα στο κόμμα μας. Αφορά τον λαό μας και εγώ διερωτώμαι πως μπορούμε να ξανακερδίσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Ο Ρεντσι, όμως, συνεχίζει να μας βάζει τα δάχτυλα μέσα στα μάτια μας», δήλωσε ο Μπερσάνι, εισερχόμενος στην ιταλική βουλή.

Πρόσθεσε, δε, ότι «από τον Ματέο Ρέντσι δεν περιμένει να κάνει χρήση λογικής, αλλά από όποιον είναι κοντά του ναι» διότι «είμαστε μπροστά σε ένα συνολικό σταυροδρόμι και μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς ζήτησε, χθες, από την διεύθυνση του κόμματος, να λάβει θέση υπέρ της διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών το 2018 και όχι φέτος και να εκφράσει και την επίσημη υποστήριξη του στο έργο της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι. Τα αιτήματά του, όμως, δεν έγιναν δεκτά από την πλειοψηφία η οποία πρόσκειται στον Ματέο Ρέντσι.

«Πρέπει να ξέρουμε αν το κόμμα μας στηρίζει την κυβέρνηση της χώρας αυτής, η οποία μετρά εξήντα εκατομμύρια κατοίκους», δηλώνει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι και ζήτησε «να υπάρξει η δυνατότητα για διεξαγωγή σε βάθος συζήτησης μέσα στους Δημοκρατικούς», με σύγκληση συνεδρίου πιο αργά απ΄ ότι προγραμματίζεται μέχρι τώρα, δηλαδή όχι νωρίτερα από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Είναι σαφές ότι με την πάροδο των ημερών, η ένταση μέσα στο κόμμα που ίδρυσε πριν δέκα χρόνια ο Βάλτερ Βελτρόνι πρόκειται να συνεχίσει να αυξάνεται, με όλο και δριμύτερη κριτική σε βάρος του Ματέο Ρέντσι, από μέρους της αριστερής πτέρυγας. Ο δε Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να αλλάξει γραμμή, και να ευνοήσει τον διάλογο με την εσωκομματική μειοψηφία, ή αν επιθυμεί να κινδυνεύσει την επισημοποίηση της διάσπασης, με διαδικασία εξπρές, η οποία και θα οδηγήσει σε διεξαγωγή συνεδρίου μέσα στην 'Ανοιξη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!