tromaktiko: ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός εξευτελισμός της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός εξευτελισμός της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο



Ονομαστική επίθεση...
σε ευρωβουλευτές της ΝΔ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους ότι θέλουν «να ρίξουν την κυβέρνηση», επιρρίπτοντας της ευθύνες για την καθυστέρηση της αξιολόγησης.

«Ο πολιτικός εξευτελισμός και η χυδαιότητα της ΝΔ ξεπέρασαν κάθε όριο. Έφτασαν στο σημείο να εκλιπαρούν τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, εξηγώντας τι συνέβη στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ξεδίπλωσαν με κραυγαλέο τρόπο την τακτική του σαμποταρίσματος της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης . Οι κ.κ. Σπυράκη, Κεφαλογιάννης και Κύρτσος αμφισβήτησαν ακόμα και τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόφσκις, τα οποία δείχνουν την ανάκαμψη όλων των δεικτών, ενώ επέλεξαν να συνταχθούν με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Μ. Σπυράκη ισχυρίστηκε πως "παρά τους αριθμούς που παρουσιάσατε και είναι θετικοί, η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση ανεβάζει τον λογαριασμό". Πρόσθεσε δε πως  "εξέλιξη αυτή βαρύνει πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση" και ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για "τακτική αναβολής της κυβέρνησης" σε ό, τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ ο Γ. Κύρτσος ισχυρίστηκε πως "η κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη για την καθυστέρηση", και συνέχισε λέγοντας πως "το πρόβλημα θα το λύσουμε εμείς, ελπίζουμε σύντομα, στην Ελλάδα".

Είναι πλέον φανερό πως η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστούν τα πιο εφιαλτικά σενάρια για τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, όμως,  για τη ΝΔ, τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα τις εκλέγει ο ελληνικός λαός και όχι οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!