tromaktiko: "BOMBA" από φίλο του Α. Παπανδρέου: "Ο Ανδρέας ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ"

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

"BOMBA" από φίλο του Α. Παπανδρέου: "Ο Ανδρέας ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ"



Για τη φιλία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μίλησε -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξή του στην...
εφημερίδα Espresso, ο Γιάννης Μόρτζος, αποκαλύπτοντας το μυστικό που πήρε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ στον τάφο του. Ο γνωστός ηθοποιός εκτίμησε τι θα έκανε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά και για τον γιό του Γιώργο. Παράλληλα, περιέγραψε όσα θα έλεγε στον πρωθυπουργό αν τον έβρισκε μπροστά του, και μίλησε για τους «κομμουνιστές» που μας κυβερνάνε σήμερα.

Υπάρχει κάποιο μυστικό που ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε μαζί του στον τάφο;

Θα πω κάτι για πρώτη φορά. Νομίζω ότι ο Ανδρέας δεν πέθανε. Αυτοκτόνησε…

Δηλαδή;

Όταν είδε ότι οι επίγονοί του οδηγούνταν στον κατακερματισμό του ΠΑΣΟΚ, κατευθυνόμενοι από κάποια άλλα κέντρα, που δεν μπορούσε να τα ελέγξει, επέλεξε ο ίδιος τον θάνατό του.

Είπε «πριν το δω αυτό, καλύτερα ας φύγω». Κάτι που έχει συμβεί και με άλλες μεγάλες προσωπικότητες που αυτοκτόνησαν την κατάλληλη στιγμή, για να μη δουν τα χειρότερα και πονέσουν περισσότερο.

Στη φωτογραφία ο ηθοποιός και φίλος του Α.Παπανδρέου, Γ.Μόρτζος



Αν ζούσε ο Ανδρέας, τι θα έλεγε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο;

Θα… τον πλάκωνε στο ξύλο κα θα τον διέγραφε. Πιστεύω ότι, αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ζούσε λίγα χρόνια ακόμη, δεν θα ήταν τα πράγματα όπως είναι σήμερα.

Τι θα έλεγε στον γιο του, τον Γιώργο, ως πολιτικό;

Δυστυχώς, δεν υπήρξες αντάξιός μου.

Αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα είναι κομμουνιστές;

Όχι. Το παίζουν πρώην αδικημένοι και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Είναι πολύ σκληρό αυτό που λέω, αλλά το λέω με όλη μου την ψυχή και όλη την αγάπη που έχω στους ανθρώπους. Εκμεταλλεύονται τον παλαιό κομμουνισμό και λένε «αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι θα τα κάνουμε εμείς». Επικαλούνται την ιδεολογία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της υπεράσπισης των αδυνάμων, αλλά όλα αυτά είναι προσχήματα. Ο σκοπός τους είναι η εξουσία. Και αν οι δεξιοί που κυβερνούσαν πριν την Ελλάδα έκαναν μια φορά λάθος, οι αριστεροί που μας κυβερνάνε σήμερα κάνουν τα ίδια, και μάλιστα στο δεκαπλάσιο.

Αν έβρισκες τον Τσίπρα μπροστά σου, τι θα του έλεγες;

Ξεκαθάρισε τη θέση σου...

Κι αν σου πει: «Τι είναι αυτά που λες; Εγώ είμαι ιδεολόγος;»

Θα του απαντήσω: «Μπορεί αλλά δεν είχες τη διορατικότητα να δεις ότι όλοι γύρω σου είναι τυχάρπαστοι».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!