tromaktiko: Η Ρωσία ζητά από το Fox News να ζητήσει συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό του Πούτιν ως «δολοφόνου»

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η Ρωσία ζητά από το Fox News να ζητήσει συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό του Πούτιν ως «δολοφόνου»



Nα ζητήσει συγγνώμη...
για τα «απαράδεκτα» σχόλια ενός εκ των παρουσιαστών του σχετικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, περιμένει το Κρεμλίνο από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Στη διάρκεια της συνέντευξης που πήρε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο Μπιλ Ο’ Ράιλι χαρακτήρισε τον Πούτιν «δολοφόνο».

«Θεωρούμε αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς από τον δημοσιογράφο του Fox News απαράδεκτους και προσβλητικούς και ειλικρινά θα προτιμούσαμε αυτό το αξιοσέβαστο τηλεοπτικό δίκτυο να ζητήσει συγγνώμη από τον πρόεδρο» Πούτιν, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η τοποθέτηση Τραμπ για τον Πούτιν

Αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός του προκάλεσαν οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τις οποίες υπερασπίστηκε την Κυριακή κατά την διάρκεια συνέντευξης του, τον Ρώσο ομόλογό του.

Η αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και του ουκρανικού στρατού ανάγκασε την αμερικανική κυβέρνηση να επικρίνει τη Μόσχα και να δεσμευθεί ότι θα διατηρήσει τις διεθνείς κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Όμως χθες σε συνέντευξή του στο Fox News, η οποία μεταδόθηκε πριν την έναρξη του Super Bowl, ο Τραμπ υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά την επιθυμία του να αναθερμάνει τις σχέσεις του με τον Ρώσο ομόλογό του.

«Τον σέβομαι», αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσω μαζί του», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είναι ένας ηγέτης στη χώρα το και πιστεύω ότι είναι καλύτερο να τα πηγαίνουμε καλά με τη Ρωσία παρά το αντίθετο», πρόσθεσε.

Όταν ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής "The O'Reilly Factor" πίεσε τον Τραμπ ρωτώντας τον για το ιστορικό βίας του Ρώσου προέδρου, εκείνος απάντησε: «Υπάρχουν πολλοί δολοφόνοι. Έχουμε και εμείς πολλούς δολοφόνους. Τι νομίζετε; Η χώρα μας είναι τόσο αθώα;».

Αυτή η φράση του Τραμπ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, ακόμη και από τους Ρεπουμπλικάνους.

«Πιστεύω ότι δεν μπορεί να συγκριθεί ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι Ρώσοι με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι ΗΠΑ», δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

«Είναι ένας πρώην πράκτορας της KGB, ένας χούλιγκαν, που εκλέχθηκε με τρόπο που πολλοί δεν θεωρούν αξιόπιστο», πρόσθεσε.

Ανάλογη ήταν η αντίδραση του Μάικλ ΜακΦάουλ, πρώην Αμερικανού πρεσβευτή στη Ρωσία και πρώην συμβούλου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Αυτή η ηθική σύγκριση την οποία ο Τραμπ συνεχίζει να κάνει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι αποκρουστική», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης ο Τραμπ εξήγησε σε ποιον τομέα εκτιμά ότι η Μόσχα μπορεί να βοηθήσει τις ΗΠΑ: «Και αν η Ρωσία μας βοηθάει στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, που είναι μια σημαντική μάχη, και στην ισλαμική τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι καλό. Αν θα τα πάω καλά μαζί του; Δεν έχω ιδέα».

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να του παρουσιάσει ως το τέλος Φεβρουαρίου ένα σχέδιο για να επιταχυνθεί η επιχείρηση εναντίον του ΙΚ, η οποία έχει τραβήξει πολύ, κατά τη γνώμη του.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί δεν κρύβουν ότι η στάση της Μόσχας θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την τελική μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές, την ανακατάληψη της Ράκας στη Συρία, της πρωτεύουσας του χαλιφάτου τους.

Ο συνασπισμός, για παράδειγμα, δεν μπορεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας χωρίς να γνωρίζει το καθεστώς της πόλης μετά την απελευθέρωσή της, μια διαμάχη στην οποία η Ρωσία παίζει ρόλο κλειδί.

«Οι Ρώσοι είναι σε θέση ισχύος στη Συρία», είχε δηλώσει πρόσφατα ένας Αμερικανός αξιωματικός του στρατού.

«Βρίσκονται στη Συρία έπειτα από πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης», ενώ οι ΗΠΑ «έχουν επέμβει» χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Δαμασκού, πρόσθεσε ο στρατιωτικός αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στην επιθυμία του να προσεγγίσει το Κρεμλίνο ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, όπως ο Τζον Μακέιν, πρώην υποψήφιος για την προεδρία το 2008, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να καταγγέλλει τη ρωσική απειλή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!