tromaktiko: Γιατί το iPhone σου δεν έχει ραδιόφωνο και πως μπορεί να αλλάξει αυτό στο μέλλον

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί το iPhone σου δεν έχει ραδιόφωνο και πως μπορεί να αλλάξει αυτό στο μέλλον



Γράφει ο Γιάννης Τεκερίδης
Λόγω της τεράστιας γκάμας των streaming μουσικών υπηρεσιών, οι χρήστες που επιθυμούν να ακούσουν τα παραδοσιακά FM ραδιόφωνα...
πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποια εφαρμογή και φυσικά να χρεωθούν MB από το συμβόλαιο τους. Πολύ πρόσφατα ο πρόεδρος του Αμερικάνικου FCC, Ajit Pai, φαίνεται ότι θέλει να ασκήσει πίεση έτσι ώστε οι κατασκευαστές των smartphones να ξεκλειδώσουν τις συσκευές τους και να επιτρέπουν στους χρήστες να ακούνε FM ραδιόφωνα.


Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα περισσότερα σημερινά smartphones διαθέτουν FM chip, ενσωματωμένο στο LTE modem τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλες οι συσκευές που έρχονται με 4G, μπορούν να μας επιτρέψουν να ακούσουμε τα αγαπημένα μας τοπικά ραδιόφωνα. Το πρόβλημα είναι ότι οι κατασκευαστές δεν έχουν ενεργοποιημένο το συγκεκριμένο chip. Ο λόγος? Φυσικά η αποτροπή του χρήστη από την ακρόαση των παραδοσιακών ραδιόφωνο και η προτροπή στην αγορά κάποιας music streaming υπηρεσίας, όπως Spotify, Apple Music και Pandora.

Ο Ajit Pai
Ο Ajit Pai
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του FCC, Ajit Pai, έχει παρατηρηθεί ότι μόνο το 44% των smartphones στην Αμερική έχει ενεργοποιημένο το FM chip, με το υπόλοιπο 44% να το έχει κλειδωμένο. Το περισσευούμενο ποσοστό δεν διαθέτει καθόλου το chip.

Από το 44% των συσκευών που διαθέτουν FM chip και το έχουν κλειδωμένο, το 94% είναι τα iPhone. O Pai αναφέρει “Μοιάζει παράξενο που κάθε μέρα προσπαθούμε να καινοτομήσουμε στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά τα σύγχρονα smartphones δεν έχουν ενεργοποιημένη την τεχνολογία που μας πρόσφερε η Sony από το 1982“.

Αυτό που προτείνει ο Ajit Pai, είναι η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου chip που θα επιτρέψει στους χρήστες το άκουσμα των τοπικών FM ραδιοφώνων. Επιπροσθέτως αναφέρει ότι η ενεργοποίηση του chip θα μπορούσε να συμβεί με μία απλή software αναβάθμιση του iOS.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!