tromaktiko: LIVE Τσίπρας: Κάναμε τα συμφωνηθέντα, κάντε τα κι εσείς

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

LIVE Τσίπρας: Κάναμε τα συμφωνηθέντα, κάντε τα κι εσείς



«Το 2017 θα είναι ένας κρίσιμος χρόνος. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι εξελίξεις του '17 δεν θα κρίνουν απλά την πορεία της Ευρώπης, αλλά την ίδια της την...
ύπαρξη. Η ΕΕ πορεύεται χωρίς την Βρετανία αλλά και με ένα διογκούμενο ρεύμα ακροδεξιού λαϊκισμού» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κλονίζεται η ευρωατλαντική σχέση για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», συνέχισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαπραγμάτευση
"Γνωστές σε όλους οι δυσκολίες και δεν οφείλονται μόνο στην κατάσταση της Ελλάδας. Δεν μας πτοούν, ούτε μας φοβίζουν", τόνισε για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Και συνέχισε: "Η αξιολόγηση δεν είναι από μόνη της δύσκολη. Την κάνει δύσκολη η διαρκής διαφωνία των πιστωτών. Το ΔΝΤ έχει χάσει κάθε επιστημονική αξιοπιστία από την παρουσία του στην Ελλάδα, από τις λάθος συνταγές και επιλογές του, που έχει παραδεχθεί και το ίδιο... Στην Ευρώπη όλοι κατανοούν ότι η μείωση του χρέους είναι κάτι αυτονόητο και θα γίνει. Αλλά αρνούνται να το παραδεχτούν πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις. Η ακροδεξιά θα ανεβαίνει όσο υιοθετείται από την ατζέντα της Ευρώπης".

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!