tromaktiko: Ποιος ήταν ο γιος του "Mr Jumbo"; Για πρώτη φορά φωτογραφίες του

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ποιος ήταν ο γιος του "Mr Jumbo"; Για πρώτη φορά φωτογραφίες του



Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από το τροχαίο που προκλήθηκε το μεσημέρι στο ύψος της Θήβας, όταν μια ανεξέλεγκτη μαύρη Porsche βγαίνει εκτός οδικού δικτύου και καρφώνεται με σφοδρότητα σε παρκαρισμένο όχημα. Από το σφοδρό τροχαίο, σκοτώθηκαν επιτόπου οι...
επιβαίνοντες στο παρκαρισμένο όχημα, μια μητέρα 33 ετών μαζί με το τρίχρονο παιδί της, αλλά και οι δυο επιβαίνοντες στην μαύρη Porsche.

Σαν "κεραυνός" έσκασε στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι η μαύρη Porsche ανήκει στον μεγαλοεπιχειρηματία Απόστολο Βακάκη, ενώ οδηγός του ήταν ο γιος του Γιώργος Βακάκης και συνεπιβάτης ο φίλος του Ανδρέας Γεωργακόπουλος 24 ετών, ο οποίος εκσφενδονίστηκε από το όχημα μετά τη σύγκρουση και σκοτώθηκε ακαριαία. Ο οδηγός της μαύρης Porsche απανθρακώθηκε μέσα στο όχημα και αρκετές ώρες δεν επιβεβαιωνόταν αν ο οδηγός ήταν άντρας ή γυναίκα. Ωστόσο, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, βεβαιώθηκε ότι ο οδηγός ήταν το μικρότερο από τα τρία παιδιά του Απόστολου Βακάκη, ο Γιώργος.

Η ιστορία του ισχυρότερου επιχειρηματία παιχνιδιών και τα όνειρά του για τους διαδόχους
-Η σεφ Χριστίνα, η Σοφία και ο βενιαμίν Γιώργος-

Ξεκίνησε ως «γιος του μπαμπά» του στην οικογενειακή επιχείρηση που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Γιώργος στην Άνω Γλυφάδα, την θρυλική «El Greco» ο Απόστολος Βακάκης και παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε δύο χρόνια για να πειστεί ότι πρέπει να δουλέψει, σήμερα στο γεμάτο με λούτρινα παιχνίδια γραφείο του στο Μοσχάτο περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Δεν «ελέγχεται» εύκολα άλλωστε, ένας όμιλος με 66 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο «Mr Jumbo» αν και συγκρούστηκε πολύ με τον πατέρα του στα πρώτα χρόνια της «συμβίωσής» τους στην διοίκηση της El Greco, ακόμη θυμάται πως από εκείνον διδάχτηκε την ευρύτητα της σκέψης και το να «ξεπεράσει τον κακό του εαυτό», την απειρία της νεότητας δηλ. και την υπεραπλούστευση των καθημερινών καταστάσεων.

Ήθελε όμως, να κάνει και την «επανάστασή» του φέρνοντας τον... αέρα ανανέωσης στην εταιρία τους. Άλλωστε, ουδέποτε ήταν ένας συμβατικός επιχειρηματίας. Μετακινείται με το ιδιωτικό του ελικόπτερο ακόμη και μέσα στην Αθήνα, ταξιδεύει στο εξωτερικό τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα και είναι πολιτικά «σνομπ», αποφεύγοντας να φωτογραφίζεται δίπλα σε υπουργούς ή πολιτικά πρόσωπα, αν και οι παρεμβάσεις του κατά καιρούς είναι καυστικές για το πολιτικό προσωπικό της χώρας.


Ο ίδιος έχει μία μεγάλη αδυναμία εκτός από την δουλειά του: τα τρία του παιδιά. Την Χριστίνα, τη Σοφία και τον βενιαμίν της οικογένειας Γιώργο. Ο γιος του και η κόρη του Σοφία κάνουν επιχειρηματικές σπουδές στις ΗΠΑ, ενώ η Χριστίνα, η οποία είναι και η πιο κοσμική από τους άλλους δύο, έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο: εκείνον της μαγειρικής. Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ασχολείται και με τις δημόσιες σχέσεις της Jumbo, αλλά και με την συνεχή αναβάθμιση της ιστοσελίδας της εταιρίας, την έχει συνεπάρει το ταξίδι των γεύσεων και σπουδάζει σεφ σε μία από τις πιο γνωστές σχολές στο Μαϊάμι.


Αν και ο Απόστολος Βακάκης δεν είναι ο καταπιεστικός πατέρας που επιβάλλει στα παιδιά του τι θα κάνουν στην ζωή τους, ωστόσο, τον προβληματίζει το γεγονός ότι η «αυτοκρατορία» των Jumbo δεν τα συγκινεί ιδιαίτερα. Ελπίζει όμως, πως όσο μεγαλώνουν θα καταλάβουν την αξία της επιχείρησης και θα ασχοληθούν τελικά και με αυτή.

Η Χριστίνα πάντως, τού μοιάζει πολύ όχι μόνο ως προς το εκρηκτικό του χαρακτήρα, αλλά και ως προς τις αγαπημένες συνήθειες. Έχει μια πιο ροκ άποψη για την ζωή, οδηγεί μια πολυτελή σπορ BMW, όμως δεν της αρέσει να «διαφημίζει» τον εαυτό της ως η κόρη ενός από τους πιο πετυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες. Αρκείται να λέει μόνο το όνομά της, χωρίς περαιτέρω συστάσεις.


Οι προσωπικές περιπέτειες του Απόστολου Βακάκη και η "αμαρτωλή" πισίνα της Πολιτείας

Ο Απόστολος Βακάκης πέρασε πριν από λίγο καιρό και προσωπικές «περιπέτειες». Τον... ξέγνοιαστο κόσμο της επιτυχίας του... τάραξε η δικαστική διαμάχη του με το Δασαρχείο Πεντέλης και κατοίκους για το μπάζωμα- όπως τον κατηγόρησαν- 4 στρεμ. δασικής έκτασης που κάηκε στις πυρκαγιές του 2007 και κηρύχθηκε αναδασωτέα, στον Κοκκιναρά, με σκοπό την οικοδόμηση έπαυλης και πισίνας, αλλά και η «εμπλοκή» του ονόματός του στο θέμα με τις offshore.

Στην πρώτη υπόθεση κάτοικοι είχαν καταγγείλει πως ο εργολάβος που είχε αναλάβει την κατασκευή της βίλας Βακάκη στην Πολιτεία πετούσε μπάζα από τις εκσκαφές που έγιναν για την δημιουργία πισίνας 700 τ.μ. στην δασική έκταση. Μάλιστα, στον πρόεδρο της Jumbo επιβλήθηκε ποινή με τριετή αναστολή, αλλά ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα συνεργεία δεν έριξαν ουδέποτε μπάζα σε δασική έκταση, αλλά κηπευτικό χώμα σε μία μη δασική, ιδιωτική έκταση και μάλιστα ότι εκείνος έχει αναλάβει ανιδιοτελώς την αναδάσωση της έκτασης που είχε καεί πριν 7 χρόνια, με τη συμφωνία του Δήμου Κηφισιάς για την αποκατάσταση του φυσικού πρασίνου.

Ο ίδιος πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση «είδε» θέμα σκοπιμοτήτων που πηγάζει από αντιπάλους του ή από όσους προσβλέπουν σε πιθανό όφελος από εκείνον. Το όνομά του ενεπλάκη όμως, και στο θέμα των ερευνών για τις offshore. Το 2007 ένα κυπριακό δικηγορικό γραφείο δημιούργησε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους την υπεράκτεια εταιρία Karpathia Ltd, στην οποία σύμφωνα με τα έγγραφα από την ICIJ, μοναδικός μέτοχος αυτής ήταν ο Α. Βακάκης. Την ίδια χρονιά η Karpathia αγόρασε 3,5 εκατ. μετατρέψιμα ομόλογα που εκδόθηκαν από την Jumbo αντί d36,7 εκ. Μέσα σε ένα 6μηνο η Karpathia πούλησε ομόλογα έχοντας κέρδος 28 εκ., αλλά οι αγοραστές έμειναν ανώνυμοι. Ο Βακάκης απάντησε πάντως, πως έχει δηλώσει επισήμως όλες τις συναλλαγές που έπρεπε να γνωστοποιηθούν.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους:

Οδηγός της Porsche που προκάλεσε την τραγωδία νωρίτερα ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo - Video ντοκουμέντο από τη στιγμή του τροχαίου

Η μαύρη Porsche την οποία οδηγούσε ο βενιαμίν της οικογένειας του Απόστολου Βακάκη, που ως γνωστόν είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο συγκρούστηκε εκτός ελέγχου με το σταθμευμένο Peugeot στο parking της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Θήβας...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!