tromaktiko: O Λευκός Οίκος ανοίγει εκ νέου τις πύλες του για τους επισκέπτες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

O Λευκός Οίκος ανοίγει εκ νέου τις πύλες του για τους επισκέπτες



Ο Λευκός Οίκος θα ανοίξει...
εκ νέου τις πόρτες του στους επισκέπτες την 7η Μαρτίου, αφού παρέμεινε κλειστός για τους πολίτες για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα τη διαμαρτυρηθούν πολλοί κοινοβουλευτικοί.

«Είμαι χαρούμενη που ο Λευκός Οίκος ανοίγει εκ νέου για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που προσέρχονται κάθε χρόνο» έγραψε σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, η οποία συνεχίζει εντούτοις να διαμένει στον ουρανοξύστη Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας είναι «ένας σπουδαίος ιστορικός χώρος» υπογράμμισε.

Το τελευταίο διάστημα βουλευτές και γερουσιαστές επέκριναν την διακοπή των επισκέψεων για τους πολίτες στον Λευκό Οίκο για ένα ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα. Παραδοσιακά αναστέλλονται οι ξεναγήσεις στους τουρίστες κατά την διάρκεια της περιόδου μετάβασης της εξουσίας μεταξύ του απερχόμενου και του εκλεγμένου προέδρου της χώρας.

«Ο Τόμας Τζέφερσον ξεκίνησε το 1805 την παράδοση υποδοχής επισκεπτών στο Λευκό Οίκο. Και οι επόμενες κυβερνήσεις επέτρεπαν σύντομα να ανοίξουν εκ νέου οι πόρτες του εμβληματικού κτιρίου στους πολίτες, ήτοι την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας» υπενθύμιζαν περίπου 20 στελέχη του Κογκρέσου σε μια επιστολή προς την προεδρία, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Αϊόβα Τσακ Γκράσλι καταφέρθηκε την Κυριακή κατά του Λευκού Οίκου:

«Σε όποιον παρακολουθεί το Twitter για λογαριασμό του προέδρου επιχειρηματία Τραμπ, ο κ. Γκ. θέλει να μάθει "πότε θα ανοίξει εκ νέου ο Λευκός Οίκος για τους επισκέπτες;"» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο γερουσιαστής.

Οι ψηφοφόροι των εκλογικών τους περιφερειών ζητούν επιτακτικά από τα στελέχη του Κογκρέσου να μάθουν σχετικά με την επανέναρξη των επισκέψεων.

Οι πολίτες που επισκέπτονται το ιστορικό κτίριο εισέρχονται από την ανατολική πτέρυγα, κατόπιν διασχίζουν έναν μακρύ διάδρομο προτού ξεναγηθούν σε πολλά δωμάτια, όπως η μπλε, η πράσινη και η κόκκινη αίθουσα και μια τραπεζαρία όπου διεξάγονται αρκετές φορές τα επίσημα δείπνα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!