tromaktiko: Ο Λαμπρός Εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στο Περιστέρι... [photos]

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο Λαμπρός Εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στο Περιστέρι... [photos]



Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου στον Λόφο Αξιωματικών...


Στην ακολουθία του εσπερινού έλαβαν μέρος ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και τον Θείο Λόγο διακόνησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Κάνδρος. Ενώ προσευχόμενος παρευρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Δημητρακόπουλος και πλήθος πιστών από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές.

Την κυριώνυμο ημέρα της Δεσποτικοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό, πλαισιωμένος από τον Παν. Αρχ. π. Γεράσιμο Καραμολέγκο Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, τους Αιδ. Πρεσβυτέρους π. Σεραφείμ Φαράσογλου, π. Γεώργιο Παπαδόπουλο, π. Λεωνίδα Αμοργιανό και τους διακόνους π. Κωνσταντίνο Κολιπέτσα και π. Παναγιώτη Πετρίδη.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν αρκετοί ευλαβείς προσκυνητές  από πολλές περιοχές της Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου μίλησε για τα σχέδια της ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού της Υπαπαντής, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε την προσφορά και την εργασία που προσέφεραν «εν τω αμπελώνι του Κυρίου» όλων των εφημερίων ιερέων του Ιερού Ναού και εν συνεχεία παρουσίασε στους ευλαβείς προσκυνητές τον νέο εφημέριο του Ιερού Ναού Παν. Αρχιμανδρίτη π. Κυρίλλο Πάρη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Παν. Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος με τις Θεολογικές του γνώσεις ομίλησε επικαίρως αποδίδοντας τα μεγάλα θεολογικά νοήματα της εορτής της Υπαπαντής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφερε κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2017 με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπαπαντής του Κυρίου, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Διαμαντόπουλου και  την συμμετοχή πολλών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, την παρουσία του αξιότιμου Δημάρχου της πόλεως του Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Τέλος τιμητικό άγημα της πολεμικής αεροπορίας από την 112 Π.Μ. απέδωσε της προβλεπόμενες τιμές προς το Ιερό εικόνισμα της Υπαπαντής και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου παιάνιζε καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας.


















     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!